Sommige hardlopers hebben er flink last van: Hooikoorts. Hooikoorts komt voor in periodes waarin de bloemen en planten weer in bloei komen te staan. Sommige planten of bloemen stoten pollen af. Hiervan kunnen hardlopers irritatie van ondervinden.

Hardlopers die last hebben van hooikoorts zullen vaak een verkouden gevoel ervaren. Je kunt bijvoorbeeld eerder last hebben van een verstopte neus of juist een loopneus. Maar je kunt ook last krijgen van zere ogen. Veel hardlopers die last hebben van de neus door hooikoorts, zullen een soort van astmatisch gevoel ervaren.

Hooikoorts is niet erg. Veel hardlopers hebben er last van, dus je bent zeker niet de enige. Maar het is wel zeer vervelend. Om dit hooikoorts probleem tegen te gaan geven wij 4 nuttige tips, om rekening mee te houden voor het hardlopen met hooikoorts

1. Weerbericht checken

Vaak bevatten de weer nieuwswebsites een hooikoortsverwachting. Houd dit goed in de gaten, want zo kun je checken wanneer er veel pollen in de lucht zitten.

2. Kleding vaker in de was stoppen

Het klinkt logisch, maar het is een zeer nuttig tip om direct na je hardloopactiviteit je kleding in de was te stoppen. Pollen blijven namelijk hangen in de loopkleding en zo blijf je last houden van hooikoorts.

3. Vermijden van pollen

Probeer in de hooikoortsperiodes je route aan te passen. Vermijd daarom bebost gebied, hier bevinden zich vaak nog meer pollen.

4. Huisarts raadplegen

Als je echt te veel last hebt van de hooikoorts dan is het raadzaam om een huisarts te gaan. Hij of zij kan inschatten in hoeverre de hooikoorts jouw belemmert tijdens het hardlopen. Een huisarts kan bijvoorbeeld medicijnen voorschrijven die erger kunnen voorkomen.

Heb je last van hooikoorts tijdens het hardlopen? Of heb jij nog een andere tip om je hooikoorts problemen te verminderen? Laat het ons hieronder het bericht weten, zodat wij deze tip kunnen delen met andere hardlopers!