Hardlopen in de ochtend? Waarom zou je dat toch doen? Wij geven jou hier de redenen waarom je in de ochtend moet gaan hardlopen of moet gaan sporten. Want het is namelijk heerlijk! Wij van NU Hardlopen geven jou de #6 redenen om te gaan sporten in de ochtend. 

#1 De rest van de dag voel je jezelf topfit

Om de dag goed te beginnen kan je daarom beter eerst starten met een goede training. Het grote deel van de werkende Nederlanders en Belgen hebben een zittend beroep. Je beweegt daarom niet veel op een dag. Het is bewezen dat activiteit voor je werk of voor school je helpt beter te concerteren. Hierdoor ben je nog productiever tijdens je werk.

#2 Hardlopen voor het ontbijt

Probeer het eens uit, want het heeft zeker wel voordelen! Het sporten of hardlopen voor het ontbijt heeft namelijk een positief effect op jouw vetbranding. Daarom heeft een hardlooptraining op nuchtere maag een positief effect als je wilt gaan afvallen.

#3 Voel de rust

Er rijden nog nauwelijks auto’s op de weg en veel mensen zijn nog niet wakker. Je hebt hierdoor alle rust en vrijheid om lekker te kunnen gaan trainen. Heerlijk!

#4 Een training in de ochtend helpt tegen stress

Door je geest en je mindset op een actieve manier te prikkelen in de ochtend, verminderen je je stressniveau.

#5 Nieuwe ideeën en inzichten

Hardlopen doe je voor jezelf en hierdoor kan je rustig nadenken over nieuwe plannen en ideeën. Een hardlooponderzoek heeft aangetoond dat 60% van de hardlopers denkt over zijn toekomstplannen, met betrekking tot sport, studie en werk. Hardlopen in de ochtend is daarom een zuur nuttig middel om nieuwe inspiratie te krijgen!

#6 Je hebt het maar gehad

Je hebt de dag van tevoren belooft te gaan sporten. Hoe lekker is het dan, als je het gelijk maar hebt gehad. Hierdoor heb je de rest van de dag een vrij en goed gevoel.

Heb jij andere tips en/of andere aanbevelingen waarom hardlopers zouden moeten gaan hardlopen in de ochtend? Laat het ons dan weten door te reageren onder dit bericht.