Als hardloper kan je er niet meer onderuit, het hardloophorloge! Je hebt enorm veel verschillende hardloophorloges op de markt. Deze Sporthorloges worden tegenwoordig overal aangeboden, zowel op Coolblue, BOL.com en andere online hardloopshops bieden deze producten aan. Het kiezen van een geschikt hardloophorloge kan dan ook nog veel tijd kosten. Er wordt ook veel geschreven over deze sporthorloges en de keuze is ook zeer ruim.  Wij van Nu Hardlopen hebben veel ervaringen opgedaan met verschillende hardloophorloges. In deze blog vind je onze top-3 van de beste hardloophorloges op de markt. Wil je een conditie opbouwen met hardlopen, dan is een goed hardloophorloge zeer handig!

Dit zijn de beste hardloophorloges van 2020!

  1. De Polar Vantage V
  2. De Garmin Fenix 6
  3. De Suunto Spartan

#1 De Polar Vantage V

De Polar Vantage V is het paradepaardje van Polar. Polar is al jarenlang de specialist op het gebied van sporthorloges. Zo waren zij een van de eerste op de markt die een GPS horloge aanboden. De Polar Vantage V is een sporthorloge dat je kunt gebruiken voor meerdere sporten. Je kunt dit hardloophorloge gebruiken bij het wielrennen, zwemmen, hiken, fitness of tijden een triathlon. Het horloge is enorm veelzijdig en heel gebruiksvriendelijk.

De Polar Vantage V beschikt over een geïntegreerde hartslagmeter, die meet via de pols. Zo kun je hardlopen op hartslag. Een voordeel hiervan is dat je niet meer gebruik hoeft te maken van een borstband. Een nadeel hiervan, zo ervaren wij, is dat het soms niet nauwkeurig is.

De Polar Vantage V heeft een behoorlijk prijskaartje, maar beschikt over alle functies. Heb je al deze functies niet nodig, dan adviseren wij de Polar Vantage M. Dit sporthorloge heeft wat minder functie dan de Vantage V, maar je kan een zeer goed mee door.

Indien je de hoge prijs voor de Vantage M niet wilt betalen, is ook de Polar V800 is een goed alternatief als multi-sporthorloge. De Polar V800 is een stuk ouder model, maar beschikt zowat over alle functies die de Polar Vantage M ook heeft. Wel heeft de Polar V800 geen geïnteresseerd hartslagmeter en zul je de hartslagband apart erbij moeten kopen.

Bekijk ook: Polar Vantage V review

 Met een goed hardloophorloge ga je niet per se sneller hardlopen. 

Bekijk laagste prijs!

#2 De Garmin Fenix 6

Garmin is misschien wel het bekendste merk van de hardloophorloges. Garmin staat al jaren bekend als een merk dat zeer kwalitatieve producten op de markt brengt, zoals de Garmin Forerunner als de Garmin Fenix zijn erg populaire hardloophorloges.

De Garmin Fenix 6 Plus is een enorm veelzijdig horloge. Garmin is al jarenlang de specialist op het gebied van sporthorloges.

Bekijk ook: Garmin Fenix 6 review

Bekijk laagste prijs!

#3 De Suunto Spartan

Suunto is een high-end Fins merk, het staat bekend om zijn mooie design en degelijkheid. De Suunto sporthorloge zijn zeer geavanceerd.

Het topmodel van Suunto is de Spartan. Deze Suunto Spartan editie is een zeer geavanceerd GPS-horloge voor de fanatieke hardloper. De meeste modellen van deze serie beschikken over een polshartslagmeter, een kleurenaanraakscherm en zijn waterbestedig. Suunto werkt met het programma ‘movescount’, een online tool om je hardlooptrainingen te bekijken. Tevens heb je hier de mogelijkheid om je movescount account te koppelen aan je Strava account. De Suunto is dus ook een Strava horloge.

Suunto staat in onze ogen wel meer bekend als design horloge. Dit is wel een punt waarop de Suunto zeer hoog scoort bij ons. Qua GPS-functionaliteit doen de Suunto horloges het naar ons idee minder dan de Garmins en de Polars. Tevens ligt het prijskaartje van een Suunto sporthorloge flink hoger van modellen van de concurrent.

Bekijk laagste prijs!