September is de maand waarin er wederom grote hardloopwedstrijden plaatsvinden. Een aantal van deze wedstrijden wil je natuurlijk niet missen. Met de mogelijkheid om iedere week aan een wedstrijd mee te doen blijft het lastig kiezen. Echter is er een aantal wedstrijden die je echt niet missen in september. 

Lees ook: Strava VS Runkeeper 

De Dam tot Damloop

Deze wedstrijd is een van de grootste hardloopwedstrijden in Nederland. De Dam tot Damloop start in Amsterdam en eindigt in Zaandam. De wedstrijd wordt gelopen over 10 Engelse mijlen, oftewel 16.1 kilometer. Het betreft hier een uniek parcours. Vlak na de start loop je namelijk door de ij-tunnel heen. Om vervolgens het parcours te volgen richting Zaandam. De finish bevindt zich op de bekende Peperstraat. Hier zou je onthaald worden door duizenden toeschouwers die de lopers komen aanmoedigen. De Dam tot Damloop vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 september en zondag 23 september. Op zondag 23 september vindt de wedstrijd over 10 Engelse mijl plaats. Inschrijven voor de Dam tot Damloop kan helaas niet meer. Op Marktplaats worden echter altijd nog startnummers aangeboden.

Voor een wedstrijd is het belangrijk dat je een goede voorbereiding hebt. Er zijn veel mensen die zich afvragen: Is het hardlopen goed voor je?

Dat blijft een lastige vraag om te beantwoorden. Alhoewel wij van mening zijn dat hardlopen een erg leuke sport is uiteraard!

  • Haarlemmermeerrun 2 sep
  • Kramp run 8 sep
  • 30 van Noord 9 sep
  • Pierloop 9 sep
  • Amakloop 30 sep

Tijdens je hardlooptrainingen draag je natuurlijk altijd een Strava horloge.