Strava is een van de beste en meest geavanceerde hardloop-app en mulitsport-app van dit moment. De app is niet alleen leuk en mooi, maar ook zeer functioneel. Je krijgt namelijk veel analyses en inzichten over je eigen niveau.

Wij zijn zeer enthousiast over de Strava app. Eerder gaven wij in een andere blog aan waarom jij Strava moet gebruiken. Nu geven wij informatie over hoe Strava eigenlijk werkt. Wij geven hier een complete handleiding met waardevolle tips voor het gebruik van Strava.

Om meteen duidelijkheid te geven over het gebruik van Strava: het is gratis! Natuurlijk heeft Strava wel een verdienmodel, dus je kunt er wel voor betalen. Zo heb je ook de versie: Strava Summit. Dit is een betaalde versie met uitgebreidere functies en analyses dan de gratis versie.

Om deze Strava handleiding makkelijker te maken, hebben we dit artikel opgedeeld in verschillende artikelen:

Lees hier: Waarom jij Strava moet gebruiken? 

Lees hier: Strava hartslagmeter koppelen

Lees hier: Strava verwijderen?

Lees hier: Strava Segment aanmaken

Lees hier: Strava Summit

Lees hier: Strava Summit kosten

Lees hier: Strava vs Runkeeper

Lees hier: Privacy instellen van Strava

Lees hier: Strava Heat maps

Lees hier: Strava op je mobiel gebruiken?

Lees hier: Strava uitrusting toevoegen

Lees hier: Strava premium kosten

Lees hier: Strava Fitbit

Lees hier: Strava Beacon

  • Het is een social platform waar jij je sportieve activiteiten kan delen met je ‘Strava-vrienden’. Met Strava concurreer je eigenlijk met je concurrenten en vrienden.
  • Strava is een perfect hardlooplogboek. Strava houdt voor jouw bij hoeveel kilometer je loopt op een dag, week of in een maand. Aan het einde van het jaar krijg je altijd een compleet overzicht van jouw jaarprestaties op Strava.
  • Strava heeft clubklassementen, waarbij je kunt concurreren binnen dat klassement. Elke week kan je strijden met degene die ingeschreven staan bij dat klassement. Hier kan je concurreren op ‘de meeste kilometers’, hoogtemeters of wie bijvoorbeeld de snelste kilometers heeft afgelegd.

Het instapniveau voor deze hardloop-app is laag en dus zeer toegankelijk. Indien je de app download op je mobiel via de App-store of de Android-store, dan kan je het al gebruiken. Als je op deze manier Strava wilt gebruiken, dan moet je wel je mobiel tijdens het hardlopen meenemen. Als je dit niet doet, dan zal je hardlooptraining ook niet geregistreerd worden.

Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om je hardloophorloge te kopellen aan Strava. In een eerder artikel hebben wij al aangegeven hoe jij je sporthorloge kan verbinden met Strava. De nieuwste GPS-horloges en activity tracker voor hardlopers beschikken over een bluetooth functie, waarmee je Strava kan verbinden met je telefoon.