Als hardloper heb je in 2018 heel wat hardloopwedstrijden om uit te kiezen. Maar het is natuurlijk onmogelijk om aan iedere leuk hardloopwedstrijd mee te doen. In november vindt er een grote hardloopwedstrijd plaats in Nijmegen. Dit is namelijk de Zevenheuvelenloop. Zoals de naam als aangeeft gaat deze wedstrijd over zeven heuvels. Dit zijn niet de minste heuvels. Echter worden er op dit parcours erg snelle tijden gelopen. Het laatste stukje naar de finish gaat erg bergafwaarts, waardoor je veel snelheid kan maken.

De Zevenheuvelenloop is een wedstrijd die gelopen wordt over 15 kilometer over de weg. Tijdens deze 15 kilometer loop je door de prachtige natuur die Nijmegen rijk is. De Zevenheuvelenloop mag wat ons betreft niet ontbreken op jouw hardloopkalender.

 

De Zevenheuvelenloop

Een uniek hardloopevenement

Conclusie

Mocht je dit jaar niet mee kunnen doen aan de Zevenheuvelenloop? Doe dan volgend jaar zeker een keertje mee. Het is een uniek evenement met ene fantastisch sfeer! Het gaat wel om een wedstrijd over 15 kilometer. Het is van belang dat je een goed getrainde hardloper bent voordat je begint aan deze wedstrijd. Doe ook zeker niet te veel hardlooptrainingen voorafgaand aan een wedstrijd. De kans dat je een blessure oploopt ligt altijd op de loer. Je zult je soms afvragen: Is hardlopen goed voor je? Dat blijft altijd een lastige vraag om te beantwoorden. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in het hardlopen en geen hardloopblessures oploopt. 

 

Lees ook: Conditie opbouwen met hardlopen