De maand december is voor hardlopers een prachtige maand. Maar tegelijkertijd kan de maand december ook een drukke maand zijn, dit in verband met de vele feestdagen. In december zijn er ook weer een aantal leuke hardloopwedstrijden. Zo kun je kiezen voor een leuke wegwedstrijd of misschien ga je wel een cross doen! Wij zetten voor jou een aantal leuke hardloopwedstrijden voor in december op een rijtje.

Montferdlandrun – 2 december

De montferdlandrun vindt plaats in het pittoreske dorp ’s-Heerenberg. Deze wedstrijd wordt gelopen over een afstand van 15 kilometer, over de weg uiteraard. Bij deze wedstrijd staat zelfs de hardloop wereldtop aan de start. Maar deze wedstrijd is toegankelijk voor ieder hardloopniveau. In 2017 wist Victor Chumo de wedstrijd over 15 kilometer te winnen in een waanzinnige tijd van 43 minuten en 23 seconden! Ga daar maar aanstaan. Uiteraard gaat het er bij het hardlopen om dat je het plezier in het hardlopen houdt en geniet van iedere wedstrijd op training.

Kerstcross Opmeer – 26 december 2018

Lees ook: Hardlopen zonder ontbijt

Op tweede kerstdag vindt in het kleine dorpje Opmeer in Noord-Holland heroïsche cross plaats. Dit is niet zomaar een cross. Deze hardloopwedstrijd gaat dwars door weilanden heen waar je tot je enkels in de modder staat. Dit maakt de wedstrijd enorm zwaar maar uniek in zijn klasse. Ieder jaar is het weer een groot feest op tweede kerstdag in Opmeer. Ook voor de toeschouwers is het een leuk hardloopevenement. Je kunt de hardlopers goed in het gaten houden tijdens de wedstrijd. Na afloop is er altijd een loting waar prachtige prijzen te winnen zijn. Ieder jaar gaat de winnaar van de Kerstcross in Opmeer er met een Mountainbike vandoor. Een fantastisch prijs!

De sylvestercross – 31 december 2018

De sylvester cross in Soest, ja dit is een echte cross waar je niet gespaard zult worden. Op 31 december staat heel Soest in het teken van deze hardloopwedstrijd. De sylvestercross in Soest waant zich door het prachtige natuurgebied. Maar wie denkt dat deze cross een eitje is, komt bedrogen uit. Naast dat de cross langs verharde bospaden gaat, gaat een deel van de wedstrijd over mul zand. Dit mulle zand maakt deze cross extra zwaar. Schrijf je snel in voor deze cross want deze wil je absoluut niet missen! Vergeet niet om een Strava horloge te dragen tijdens jouw wedstrijd. Zo deel je na de wedstrijd al jouw gegevens op Strava!

Lees ook: Hardlopen in de ochtend