Het is natuurlijk zeer vervelend als je wilt gaan hardlopen je geen GPS signaal kunt ontvangen op je hardloophorloge. Het is nog vervelender als je GPS signaal tijdens je hardlooptraining wegvalt.

Als je een slecht GPS signaal hebt dan kun je het best de volgende stappen ondernemen:

  • Zo snel mogelijk synchroniseren met een de App die bij het toestel hoort. Vaak helpt het ook om direct de software update te doen voor het toestel. Zo is ook gelijk je hardloophorloge helemaal up-to-date.
  • Gebouwen vermijden, vaak heeft een GPS horloge een beter signaal als het zich in de open ruimte bevindt. Daarom is het verstandig om hoge gebouwen te vermijden en de open ruimtes op te zoeken.
  • Het is de laatste en meest makkelijk toepasbare tip: wachten. Het wordt wel vaak gezegd, maar ook voor GPS horloges: geduld is een schone zaak. Soms heeft het GPS horloge gewoon moeite met het vinden van de juiste satelliet.

Probeer daarom even te wachten of eventjes rustig te gaan wandelen. Als je door blijft lopen heb je best kans dat het hardloophorloge helemaal geen GPS signaal kan ontvangen.

  • Indien jouw horloge echt niks doet en je wilt toch je hardlooptraining registeren. Pak dan je telefoon en download de Strava App. Hier zit ook een functie op, om je hardloopactiviteit te meten. Zo kan je achteraf toch nog je hardlooptraining analyseren!

Heb jij een andere zinvolle tip bij een slecht GPS signaal bij een hardloophorloge? Laat het ons weten door te reageren onder dit bericht.

Lees ook: Review Polar V800