Segmenten en kommen zijn delen op de trainingsroute, zichtbaar op strava. Maar wat houdt een Kom in, en is dit ook leuk tijdens het hardlopen? Je leest het allemaal in dit blog!

Kommen en segmenten op Strava

Kom staat voor King Of Mountains. Wanneer jij de snelste bent over een segment dan heb je een CR (ook wel Kom genoemd). Binnen Strava is het mogelijk om een Strava segment aan te maken, dit hoeft niet perse een gedeelte van een route op een berg te zijn. Een segment is een gedeelte van een route. Voor dit gedeelte van de route wordt een automatisch klassement bijgehouden. 

Lees ook: Is Strava gratis?

Hoe maak je een Strava segment?

Segmenten worden gemaakt door de mensen die Strava gebruiken. Loop jij heel vaak op een gedeelte waar nog geen segment is? Dan kun je gemakkelijk een eigen Segment aanmaken op Strava! Een segment aanmaken is niet veel werk. Hieronder vind je een kort stappen om zelf een Strava segment aan te maken:

  1. Log in op jouw Strava account (niet via de App van Strava)
  2. Navigeer naar het menu item: Training
  3. Klik op Mijn activiteiten
  4. Klik een activiteit aan
  5. Klik op de moersleutel

Segmenten pakken op Strava, de competitie in jouw training! 1

7. Klik op Segment creëren
8. Je kunt nu je eigen Segment creëren!

Lees ook: Strava horloge

Voorbeeld van een Strava segment:

In het Vondelpark is er een Segment genaamd: Vondel Straight CCW. Dit segment is 0.71km lang. Iedere keer dat iemand langs dit segment hardloopt wordt diegene opgenomen in het klassement. Upload je activiteiten met een een Strava horloge voor een mooie weergave van jouw hardlooptraining. Andere hardloop Apps hebben deze leuke feature niet, dit lees je onder andere in Strava vs Runkeeper.

Vondelpark Segment

Strava klassement

Wil je weten of hardlopen goed voor je is? Lees dan ons artikel: Is hardlopen goed voor je.