Als je aan hardlopen doet, dan maak je al snel gebruik van een van de vele hardloop Apps. Maar welke hardloop App je kiest kan uiteindelijk nog best lastig zijn! Wij vergelijken in deze blog Strava en Runkeeper.

Strava is een populaire App onder de wielrenners. Echter wordt Strava meer en meer gebruikt door hardlopers. Runkeeper daarentegen is een wat bekendere hardloop App die veel hardlopers kennen en gebruiken. NU Hardlopen somt de voordelen van Strava en Runkeeper gemakkelijk voor je op.

De voordelen van Strava

Strava heeft een jarenlange reputatie opgebouwd als betrouwbare App voor sporters. In het beginstadium was Strava er echt voor de wielrenners. Met Strava is het mogelijk om te kiezen uit een aantal verschillende sporten.

  • Hardlopen
  • Fietsen
  • Wandelen
  • Zwemmen
  • Hiken

Doordat het bij Strava mogelijk is om een keuze te maken tussen veel verschillende sporten spreekt Strava meteen een breed publiek aan. De Strava App is erg gemakkelijk te gebruiken. De App kan je gratis gebruiken. Ben je op zoek naar echt vette functies? Dan kan je een betaald abonnement nemen op Strava. Heb je al een mooi sporthorloge, maar wil je toch al jouw gegevens op Strava hebben? Koppel je strava horloge dan met Strava!

De voordelen van Runkeeper

Runkeeper is een App die puur gemaakt is voor de hardlopers. Met deze App verzamel je veel gegevens over jouw hardlooprondje. Via Runkeeper kan je makkelijk:

  • Doelen stellen
  • Routes van vrienden bekijken
  • Je hardloop progressie zien

Mocht je het liefst Runkeeper willen gebruiken maar ook Strava. Dan kan je jouw Runkeeper account koppelen aan Strava. Zo kan je daar ook al jouw activiteiten zien en delen met je Strava vrienden.

Lees ook: Garmin vs Polar

Lees ook: Strava vs Endomondo

Conclusie Strava vs Runkeeper

Waar Runkeeper echt gericht is op hardlopers is Strava een stuk veelzijdiger. Je hebt natuurlijk altijd de optie om beide Apps te gebruiken. Je kan je Runkeeper account namelijk gratis koppelen aan je Strava account. Persoonlijk vinden wij de Strava App de beste App voor tijdens het hardlopen. Dit omdat je de App ook nog gemakkelijk voor andere sporten kunt gebruiken.

Lees ook: Hardlopen in hartslagzones