Sportvoeding is al jaren op de markt voor sporters die voor, tijdens of na hun trainingen bijvoorbeeld hun koolhydraten of eiwitten willen aanvullen. Maurten is het nieuwste sportvoedingsmerk op de markt met een nieuwe innovaties op het gebied van Koolhydraat rijke sportvoeding, namelijk de hydrogel technologie. Maar wat is nu precies een hydrogel? Wij gingen op onderzoek uit!

Een hydrogel wordt gemaakt door de combinatie van Alginaat en Pectine. Alginaat is een stof of ingrediënt wat wordt gewonnen uit de celwanden van bruine algen. Pectine is een ingrediënt wat is te vinden in onder andere appels, citroenen, wortelen en tomaten. De combinatie van deze twee natuurlijke ingrediënten zorgt voor een hydrogel. Deze technologie is afkomstig vanuit de voedingsindustrie waar de deze gel wordt gebruikt als verdikkingsmateriaal. In de sportvoedingsindustrie heeft Maurten een patent op de hydrogeltechnologie.

Door middel van deze hydrogeltechnologie kan Maurten zijn koolhydraten (maltodextrine en fructose) inkapselen. Indien je bijvoorbeeld een van de drinkmixen mengt met 0,5 liter, dan lossen eerst de koolhydraten en het zout op in het water. Pectine en Alginaat blijft hierbij over, deze ingrediënten zuigen zich op als een soort van keukenspons.

Als een sporter nu bijvoorbeeld de drinkmix wilt gaan nuttigen en in aanraking komt het maagzuur, dan transformeert de drinkmix in een biopolymeer, ofwel de drinkmix transformeert in een gel. Aangezien je maag die niet meer herkent als koolhydraten, vindt er een snelle doorgang plaats in de darmen. Op deze wijze wordt er door middel van deze hydrogeltechnologie:

Maag en darmklachten voorkomen en kunnen er beter en meer koolhydraten vervoert worden door het lichaam.

Maurten heeft bijvoorbeeld met zijn 320 drinkmix een uniek product op de markt gebracht wat gebruikt maakt van deze hydrogeltechnologie. Door deze innovatie kunnen er maar liefst 80 gram koolhydraten op een optimale wijze opgenomen worden in het lichaam. Daarnaast zijn er bij de producten van Maurten geen kleur-en smaakstoffen toegevoegd, waardoor het lichaam de producten een neutrale smaak bevatten.

De komst van de Maurten producten is één van de innovaties die bijvoorbeeld Eliud Kipchoge en Mo Farah hebben geholpen om een super snelle marathonprestaties neer te zetten.