Garmin heeft met zijn Vivoactive 4 al een opvolger op de markt gezet van de al succesvolle Garmin Vivoactive 3. De Garmin Vivoactive 4 heeft hiermee al een paar mooie positieve veranderingen aangebracht aan dit nieuwe toestel. Hierdoor zullen wij jou meer inzichten geven in deze verschillen tussen deze Garmin Vivoactive 4 en de Garmin Vivoactive 3, waardoor jij weet waar de meerwaarde zit van de nieuwste versie en of jij daadwerkelijk deze meerprijs wilt gaan betalen. 

Laagste Prijs Vivoactive!

Waar zitten de verschillen tussen de Garmin Vivoactive 4 en de Vivoactive 3?

Wij zullen stapsgewijs uitleggen wat precies het verschil is tussen deze twee horloges. Wij noemen het toch een ‘horloge’, omdat de Garmin Vivoactive 3, in principe geen smartwatch is. Uiteraard weten wij van de Vivoactive 3 dat dit horloge wel degelijk over functionaliteiten beschikt van een smartwatch horloge. Toch is de nieuwere Garmin Vivoactive 4 net even wat geavanceerder in zijn functionaliteiten.

Design

Qua design is er zo goed als geen verschil tussen deze twee smartwatches. Beide hebben een rond scherm met een siliconen band. Toch is er wel een heel klein verschil op te merken. De Garmin Vivoactive 4 is namelijk net even wat kleiner dan de Vivoactive 3. Hiermee is deze nieuwe versie van de Vivoactive net even kleiner en lichter dan de oudere variant. 

Wel of geen ingebouwde GPS?

Het eerste verschil zit hem in de software tussen de Garmin Vivoactive 3 en Garmin Vivoactive 4. De nieuwste variant beschikt namelijk over een ingebouwde wifi functionaliteit. Het voordeel hiervan is dat jij gemakkelijk en een stuk sneller je trainingsdata kan overzetten op apps als bijvoorbeeld Strava, Facebook of Runkeeper. 

Wel of geen app installatie?

Ook een groot verschil tussen deze Vivoactives is dat het bij de nieuwste variant wel mogelijk is om apps te installeren en bij de Vivoactive 3 niet. Doordat je met de Vivoactive 4 wel apps kan installeren kan jij bijvoorbeeld apps als Strava en Spotify downloaden op de smartwatch en intern gebruik tijdens het sporten. 

Lees ook: Wat is Strava?

Batterij

Toch wel een zeer belangrijk punt bij het aanschaffen van een smartwatch is de batterijduur. Natuurlijk willen wij allemaal een smartwatch met een zo lang mogelijke batterijduur, maar vaak worden producten, zoals smartwatches steeds geavanceerder en slurpen daarom aan de batterij leeg. De oudere versie van de Vivoactive is misschien wat beperkter in zijn functionaliteit, maar heeft aan de andere kant een betere batterij capaciteit.

Gyroscoop

Misschien gaat er nog geen belletje rinkelen bij het horen van een het woord gyroscoop. Een gyroscoop is ook een specificatie die nog niet bij veel smartwatches is inbegrepen. Toch heeft de nieuwste variant, de Garmin Vivoactive 4, deze gyroscoop is zijn software zitten. Met een gyroscoop kan jij de oriëntatie meten, voor bijvoorbeeld hoeken, rotaties of verdraaiing. Of je hier veel aan hebt in een smartwatch is een tweede, maar het is in ieder geval verschil tussen de twee horloges. 

Conclusie Garmin Vivoactive 4 vs Garmin Vivoactive 3

Of jij de meerprijs wilt gaan betalen voor de Garmin Vivoactive 4 is een persoonlijke vraag. Natuurlijk levert het een aantal voordelen op, maar indien jij je smartwatch enkel wilt gebruiken voor het sporten en het ontvangen van notificaties dan heb jij aan de Vivoactive 3 al een goede koop. De Garmin Vivoactive 3 is niet voor niets één van de meest verkochte horloges op de markt. Lees ook alle voordelen van Garmin Pay.

Wil jij graag één van deze Vivoactives is de aanbiedingen kopen, dus voor de laagste prijs? Maak dan gebruik van ons systeem op onze website, waardoor jij meteen wordt doorverwezen naar de aanbieder met de laagste prijs! Dit is ideaal voor mensen die graag zijn of haar smartwatch voor de laagste prijs willen aanschaffen. 

Laagste Prijs Vivoactive!