Indien je op zoek bent naar een geschikt sporthorloge dan kom je al snel uit bij een Garmin of een Polar sporthorloge. Deze twee sportmerken domineren al jaren de markt van de hardloophorloges. 

Polar 

Is een Fins hightech onderneming met een zijn hoofdkantoor in Kempele (Finland). Het merk is opgericht in 1977 en is wereldmarktleider op het gebied van draadloze hartfrequentiemeters. Volgens Wikipedia zijn de draadloze hartslagmeters van Polar de meest gebruikte hartslagmeters onder professionele duursporters, zoals hardlopers en wielrenners in West Europa. Polar heeft een breed assortiment op het gebied van hardloophorloges en sporthorloges. Zij hebben onder andere de Polar m430, Polar V800 en de twee nieuwste toestellen de Vantage M en de Vantage V.

Bekijk Polar prijs bij Bol.com!

Garmin

Garmin is ook al jaren een bekende speler in de markt van hardloophorloges. Naast deze hardloophorloges hebben zij ook fietscomputers en navigatie-apparatuur. Garmin is de grootste fabrikant als het gaat om gps-apparatuur ter wereld.

Garmin heeft in zijn sporthorloge collectie, onder andere de Garmin Fenix 5 -lijn en Forerunner. Daarnaast heeft Garmin ook enkele activity trackers op de markt gebracht. Daarnaast in Garmin ook bekend met zijn Garmin Edge-lijn voor de fietsers.

Bekijk Garmin prijs bij Bol.com!

Garmin vs Polar

Garmin is van oorsprong een GPS-merk en blinkt hierin echt in uit. Vrijwel altijd is de GPS van de Garmin snel geladen en accuraat. Polar is van origine een fabrikant uit de medische hoek. Onze ervaring is dat de hartslagmeting van Polar beter is dan die van Garmin.

Beide merken ontlopen elkaar niet echt veel. Wel kunnen we zeggen dat Garmin meer functies en analyse tools heeft dan Polar. Maar of je hier nog echt veel hebt? Nee, wij vinden van niet. Wij hebben met beide merken goede ervaringen, dus over de kwaliteit van beide producten zijn we zeer tevreden.

Wij vinden wel dat Garmin en Polar beide met kop en schouders beter is dan de overige concurrenten. Vaak laten deze vooral steken vallen op de kwaliteit van de basis functionaliteiten van een hardloophorloge, dit zijn GPS en hartslagfrequentie.