Er zijn in Nederland, maar ook zeker internationaal gezien, erg veel hardloopwedstrijden. Met het grote aantal hardloopwedstrijden kan het dan ook moeilijk zijn om een wedstrijd te kiezen. Dit kan er mee te maken hebben dat je een hardloopschema hebt waarin nou eenmaal niet altijd een wedstrijd past.

Aan welke hardloopwedstrijd je gaat deelnemen hangt natuurlijk af voor welke wedstrijd je aan het trainen bent. Wanneer je traint voor de marathon, dan is het niet aan te raden om in de voorbereiding daarop een marathon wedstrijd te doen. Een 10 Engels mijl, 15 km of een 10 km hardloopwedstrijd past beter in de voorbereiding. Hoe langer de afstand van de hardloopwedstrijd is, hoe meer tijd het herstel na de wedstrijd in beslag zal nemen. Het herstellen van ren wedstrijd is super belangrijk, echter kan de hersteltijd per lichaam verschillen.

Wij selecteren iedere maand een aantal leuke hardloopwedstrijden, hier zitten zeker wedstrijden tussen waaraan jij nog nooit hebt deelgenomen. Het zijn niet alleen hardloopwedstrijden in Nederland. De internationale wedstrijden worden zeker meegenomen! Daarnaast is er ook een hardloopkalender, daarin worden ook wedstrijden meegenomen die niet uitgelicht zijn.

Met hardlopen is het van belang dat het niet je gezondheid kost. Het oplopen van blessures of andere klachten kan erg vervelend zijn. Veel mensen vragen zich dan ook af: Is hardlopen goed voor je? Dat is een vraag die wij voor jullie proberen te beantwoorden.