Oke…. Je wilt nu echt gaan beginnen hardlopen! Maar je vraagt je misschien wel af: welke hardloopapp kan ik downloaden? Wij geven hier in deze blog de informatie over welke hardloopapp het beste bij jou eisen past!

Er zijn verschillende hardloopapps op de markt. De meeste zorgen ervoor dat je na je hardlooptraining kan analyseren waar en in welk tempo je hebt hardgelopen. Tevens zijn er apps te downloaden die een goed overzicht bieden in je trainingslogboek.

#1 Strava

+ Gratis te gebruiken

+ Overzichtelijk

+ Uitgebreide functionaliteiten en mogelijkheden

Strava is volgens ons de beste hardloopapp van dit moment. De app is vooral populair bij wielrenners, maar ook hardlopers kunnen de app goed gebruiken. Strava is gratis en biedt jou de mogelijk om een overzichtelijk wijze je training te analyseren. Tevens motiveert Strava jou om te gaan trainen, doordat je ook je vrienden kan gaan volgen op het platform.

Het klinkt allemaal vrij basic wat Strava kan, maar het platform is net wat handiger en praktischer dan zijn concurrenten. Ook het koppelen van Strava met verschillende sporthorloges of actvitytrackers is makkelijk en snel.

Lees hier een uitgebreide handleiding over Strava: Wat kan ik met Strava?

#2 Runkeeper

+ Gratis te gebruiken

+ Mogelijkheid om je trainingsschema in te voegen.

Runkeeper is misschien wel de meest bekend app onder de hardlopers. Bij deze hardloopapp krijg je goed in beeld hoe jouw vooruitgang ervoor staat als hardloper. Daarnaast kun je je hardlooptraining gemakkelijk delen via social media. In 2019 heeft

Runkeeper heeft maar liefst 26 miljoen geregistreerde gebruikers en is te downloaden in de IOS-of Android store.

#3. Endomondo hardloop app

Het is waarschijnlijk de meest onbekende in dit rijtje: Endomondo. Endomondo is een platform voor hardlopers die het vooral moet hebben van zijn trainingsdata. Je kunt zonder moeite je training analyseren via de je smartphone of desktop. Het platform is gemakkelijk en toegankelijk voor iedereen. De hardloopapp is misschien niet zo uitgebreid als de bovenstaande twee, maar is wel gemakkelijk te gebruiken voor iedere hardloper. We hebben een artikel over Strava vs Endomondo.

Mis je nog een hardloopapp die je gebruikt voor je hardlooptraining? Reageer dan onder in de comments, zodat jouw informatie wordt gedeeld met andere hardlopers.