Hardlopen met een Apple watch is dat mogelijk en goed te doen? Wij vragen het ons af en gingen op onderzoek uit en gingen hardlopen met de wel bekende Strava app, die wij hebben gedownload voor op de Apple Watch.

Apple is een van de bekendste merken ter wereld. Eerst bracht het merk computers op de markt, daarna laptops en telefoons. Maar sinds een tijdje hebben ze ook hun eigen smartwatch: de Apple Watch. Met een Apple Watch zorg jij ervoor dat je dagelijks kan zien hoeveel je beweegt en hoe actief je bezig bent. Het geeft goed hiermee goed inzicht in je dagelijkse progressie.

Bekijk laagste prijs Apple Watch!

Daarnaast is de Apple Watch een goed verlengstuk van je iPhone en bevat veel handige functies. Zo check je berichtjes op je Apple Watch waardoor je minder op je iPhone hoeft te kijken, dat is natuurlijk vrij handig. Met een Apple Watch kun je zelfs een telefoongesprek voeren. Hierdoor is dit horloge ook een geschikte smartwatch.

Strava voor Apple Watch

Strava staat al jaren bekend als platform voor fietsers en hardlopers. Wij vinden Strava in ieder geval de leukste hardloopapp van dit moment. Je kunt met elkaar concurreren op segmenten en clubklassementen, tevens kun je binnen Strava diverse uitdagingen aan gaan. Daarnaast is app ook zeer goed om je trainingen te analyseren.

Strava kun je ook prima gebruiken op je Apple Watch. De app van Strava is gemakkelijk te downloaden in de App store voor het horloge. De voordelen van het gebruik van Strava is dat de app de afstand, tempo en hartslag toont tijdens en na het hardlopen. Na je activiteit of work-out wordt de training opgeslagen op het Strava platform. Zo wordt je activiteit automatisch gedeeld met je volgers.

Tijdens het hardlopen wordt de tijdsduur bovenin het scherm getoond. Midden in het scherm vind je jouw actuele tempo. Dit wordt aangeduid via tempo per kilometer. Onderin vind je je eigen hartslag. Deze hartslag wordt gemeten via de polshartslagmeter, die zich onder het horloge bevindt.

Voor- en nadelen Strava op een Apple Watch

Het hardlopen met Strava is ideaal voor de Apple Watch, aangezien het scherm scherp genoeg is om af te lezen tijdens het hardlopen. Wel is het zo dat deze app batterij slurpt tijdens het hardlopen. Hiervoor dien je wel je Apple Watch vooraf op te laden. Dit is wel een minpuntje van de Apple Watch in combinatie met Strava. Ten opzichte van een goed GPS-hardloophorloge of activity tracker gaat de Apple Watch minder lang mee voor een hardlooptraining. Wel is het zo dat het overzetten van trainingen naar Strava met een Apple Watch nog gemakkelijker en sneller gaat dan bijvoorbeeld met een normaal hardloophorloge. Dit komt omdat je al werkt in de Strava app.

Wat wij wel lezen van andere gebruikers, is dat Strava op de Apple Watch niet helemaal nauwkeurig is. Wij hebben het horloge tot driemaal getest en ondervinden hier weinig problemen mee, maar kijkend naar andere testimonials blijkt dit probleem er toch te spelen.

Tip: Je kunt ‘automatisch pauzeren’ installeren binnen de app aanzetten. Indien je dan bijvoorbeeld voor een stoplicht staat, dan wordt je tijd automatisch stopgezet.

Lees hier: Hoe werkt Strava – Complete handleiding!

Conclusie Strava met een Apple Watch

Strava is een goede app om te gebruiken tijdens het hardlopen met een Apple Watch. Denk er vooraf wel aan dat de smartwatch vooraf helemaal goed is geladen, soms wil Strava nogal veel batterij slurpen. Het overzetten van activiteiten naar Strava gaat nog makkelijker dan bijvoorbeeld bij een normaal hardloophorloge.