Heb jij een Apple Watch en wil je graag je externe hartslagband koppelen met de smartwatch? Als je externe hartslagmeter beschikt over een bluetooth functie, wat meestal wel zo is, kan dat! Maar hoe koppel je je Apple Watch aan deze externe hartslagband?

Let op: Zorg ervoor dat de hartslagband enkel is gekoppeld met de Apple Watch en dus niet met een iPhone. Om dit te voorkomen is het handig om de Bluetooth functie van je mobiel tijdens het koppelen uit te zetten, waardoor de externe hartslagband geen verbinding kan maken en zoeken met je iPhone.

  1. Zorg ervoor dat je de externe hartslagmeter van bijvoorbeeld Polar of Garmin bij de hand hebt en ook ingeschakeld staat
    Indien dit niet lukt, check dan op de batterij van de hartslagband nog werkt. Probeer deze eenmalig te vervangen en vervolgens te testen.
  1. Pak je Apple Watch en ga vervolgens naar instellingen
  2. Indien je het instellingen menu hebt geopend, ga je naar Bluetooth en zet je deze aan
  3. Als het goed is staan nu zowel de Apple Watch als de externe hartslagband ‘aan’ op Bluetooth
  4. Heb even geduld voordat de naam van de externe hartslagband op de Apple Watch verschijnt. Indien de naam te zien is op de Apple Watch, tik hierop om verbinding te maken.

Lees ook: Hardlopen met Strava voor Apple Watch

Note: Het is niet mogelijk om twee hartslagmeters op hetzelfde moment te koppelen en te gebruiken op de Apple Watch.

Is het jou niet gelukt om de Apple Watch te koppelen met een hartslagband. Laat het ons dan weten door te reageren onder dit bericht, zodat wij jou kunnen helpen met leggen van de verbinding tussen de Apple Watch en de externe hartslagband.