Hedendaags is caffeine een middel om de alertheid tijdens het sporten te verhogen, hiermee kan caffeine de sportprestatie verbeteren. Maurten heeft met zijn hydrogelformule een manier gevonden om caffeine in te kapselen, waardoor deze voedingsstof gemakkelijk getransporteerd kan worden door de maag naar de darmen.  

Lees ook: Maurten sportdrank

Maurten is een bekend en innovatief sportvoedingsmerk in de hardloop- en duursportwereld. In 2015 hebben zij twee soorten drinkmix op de markt gebracht en later nog een energiegel. Nu heeft Maurten in 2019 de cafeïne gel op de markt gezet. Dit met een biopolymeermatrix die zowel de cafeïne als de koolhydraten kan inkapselen. 

Deze GEL 100 CAF 100 heeft een cafeïnegehalte van 100 mg, dit staat gelijk aan 1 kop koffie. Daarnaast bevat deze caffeine gel dezelfde hoeveelheid koolhydraten als de GEL 100 van Maurten, namelijk 25 gram.

Caffeine is vooral effectief vlak voor of tijdens een training, waardoor de alertheid wordt verhoogt. Daarnaast beschikt deze gel naast caffeine over dezelfde hoeveelheid koolhydraten als zijn voorganger en de normale gel van Maurten. Het enige verschil tussen de gels is dat in de nieuwe gel dus caffeine bevat, waardoor de smaak wat bitterder is geworden.

Bestel hier!
Score: 9/10