Er zijn genoeg aanbieders op de markt van sportdranken. Sinds 2015 is er daar een nieuw merk bijgekomen, namelijk Maurten. Maurten maakt gebruik van de allernieuwste technologieën in zijn sportdranken. Wij namen de sportdrank van de Maurten onder de loep!

Bestel Maurten bij Bol.com!

Je hebt het misschien wel eens voorbij zien komen tijdens een marathon, de sportdrank: Maurten. Tegenwoordig gebruiken bijna alle topatleten deze sportdrank tijdens de halve of hele marathon. Zelfs het wereldrecord op de marathon van Eliud Kipchoge is gelopen met de producten van Maurten. Bij elke drankpost maakte hij tijdens de Berlijn Marathon gebruik van de sportdrank van Maurten.

Ook tijdens zijn volgende poging om onder de twee uur te duiken op de hele marathon zal hij gebruik maken van de sportdrank.

Wat is Maurten?

Maurten, het Zweeds merk is bekend geworden vanwege zijn sportdrank met hydrogeltechnologie. Al tientallen jaren is bekend dat koolhydraten de belangrijkste brandstof is voor het lichaam om sneller en beter te kunnen presteren. Een ideale verhouding en dosering voor hardlopers is rond de 40 gram koolhydraten per 0,5 liter water. Indien er meer koolhydraten in een sportdrank worden gestopt, dan kan dit omhoog komen tijdens het hardlopen en kan het gaan leiden tot maagklachten. Dit belemmert dus de sportprestatie.

Het bedrijf zag dat vele duursporters en hardlopers hier last hebben maagklachten na het drinken van sportdrank tijdens sporten. Maurten heeft hiervoor een oplossing bedacht, door een zogenaamde: hydrogel te ontwikkelen. Bij deze technologie worden koolhydraten (de brandstof) ingekapseld. De voordelen van deze hydrogel is dat de koolhydraten pas later in het lichaam vrij komen.

De hydrogel komt pas in werking indien het in aanraking komt met een zure omgeving. Indien de drank zich in een zure omgeving bevindt, zal het veranderen naar een gel achtig substantie. Doordat de koolhydraten zijn ingekapseld, herkent het lichaam niet direct dat er koolhydraten in het lichaam komen. Hierdoor stuurt het lichaam het direct door naar de darmen. Indien de Maurten drank in de maag en darmen zijn, reageert het hydrogel op het zuur, waardoor de gel uiteenvalt en de koolhydraten in dat stadium pas vrij komen.

Naast dat de producten van Maurten zorgen voor het reduceren van maagklachten, zorgt het product er ook voor dat er meer koolhydraten in een drankje gestopt kunnen worden.

Welke producten heeft Maurten voor hardlopers?

Maurten heeft nu in de basis drie producten op de markt gebracht. De Maurten 160 drink mix, de 320 drink mix en de Sport Fuel (energiegel). Hiervan zijn de eerste twee genoemde sportdranken te combineren met 0,5 liter water. Zowel de drink mix als de Sport fuel dranken van Maurten beschikken over de hydrogel technologie.

De producten van Maurten zijn natuurlijk ook goed te gebruiken voor andere duursporten, zoals fietsen, zwemmen of triathlon.

Hoe gebruik ik Maurten?

De energiegel van Maurten is gemakkelijk te gebruiken door het lipje aan de bovenzijde af te scheuren. Daarna kan je door te gaan knijpen het product nuttigen. De energiegel van Maurten smaakt in eerste instantie vreemd, maar indien je het product meer gebruikt dan wen je hier aan.

De drink mix van Maurten is te gebruiken door het te mengen met 0,5 liter water. Let wel op, want je moet rekening houden met het aantal calcium in jou drink- of kraanwater. Indien er een te hoog aantal calcium in het water zit dan zal het product niet het gewenste effect leveren. Hoeveel calcium er in jou in kraanwater zit, kun je op internet voor jou gemeente of stad vinden.

Hoe smaakt Maurten sportvoeding?

Het smaakt eigenlijk nergens naar, dit komt doordat Maurten alleen maar natuurlijk producten in zijn drankjes verwerkt. Kleurstoffen en andere smaakstoffen die het product een ‘smaakje’ kunnen geven, ontbreken. Deze toevoegingen hebben ook geen baat bij betere sportprestaties en daarom zijn deze stoffen weggelaten.

Waarom moet jij Maurten sportdrank gaan gebruiken?

Heb jij als hardloper telkens last van maagklachten of ben je in training voor een hele of halve marathon? Dan is het zeker een aanrader om Maurten een paar keer te gaan gebruiken. Van één keer Maurten gebruiken zal je er niet aan wennen, je zal dit in de voorbereiding ook al moeten gaan gebruiken. Zeker tijdens een marathon of lange trailrun, waarbij je een lange inspanning moet gaan leveren als hardloper is het goed om gebruik te maken van Maurten sportvoeding. Door de relatief grote hoeveelheid koolhydraten per drank (0,5 liter) krijg je meer brandstof tijdens je inspanning.

Kortom, wil je betere hardloopprestaties en snellere tijden, probeer dan eens de sportdrank van Maurten. De producten zijn bij internetwinkels en fysieke hardloopwinkels verkrijgbaar.

Heb je als hardloper ervaring met de producten van Maurten en wil je deze graag delen met andere hardlopers? Reageer dan onder dit bericht, zodat we jou ervaring kunnen delen met andere hardlopers!

Vragen

Waar kan ik Maurten kopen?
Bij de Run2day. Maar de producten zijn eigenlijk bij iedere hardloop speciaalzaak verkrijgbaar.

Is Maurten duur?
Maurten is in vergelijking met andere sportdrank merken wel duur. Echter is Maurten wel een van de beteren sportdrank merken van dit moment.

Hoe lang van te voren neem je Maurten in?
Sommige producten kan je direct innemen. Andere producten dien je enige tijd van te voren in te nemen.

Wat kost Maurten?

Maurten Gel-100:  €3.50