Online blijft maar groeien en daar profiteren ook hardloop webshops van. Er tegenwoordig vele webshops die hardloopschoenen aanbieden. En misschien twijfel je net zoals wij: waarom zou ik online mijn hardloopschoenen en hardloopkleding bestellen?

Online hardloopschoenen kopen?

Vroeger had je echt geen keuze, je ging naar de fysieke winkel en kocht daar een paar nieuwe hardloopschoenen. Dit is al een tijdje niet meer vanzelfsprekend, mede door de opkomst van het internet is dit flink veranderd. Hierdoor heb je de mogelijkheid om online prijzen van hardloopschoenen te vergelijken. Ook kun je vanuit de stoel je schoenmaat aangeven, producten bestellen en uiteindelijk thuis te laten bezorgen. Ook krijg je vaak nog de mogelijkheid om je product later te retourneren.

Dit gratis terugsturen is zeker iets bij hardlopers op moeten letten vooraf zij hardloopschoenen gaan kopen. Hardloopschoenen horen natuurlijk echt lekker te zitten, je zult er waarschijnlijk veel kilometers op gaan hardlopen. Indien een webshop ‘denktijd’ of een ‘terug retourneer’ optie aanbiedt is dit dus zeer handig. Hierdoor heb je als hardloper even de mogelijkheid om thuis op je gemak de hardloopschoenen te testen. Als deze dan niet bevallen kan je ze terugsturen.

Het klinkt allemaal positief en ook lekker makkelijk, dat is ook zo, maar online hardloopschoenen kopen heeft ook enkele nadelen. Het grootste nadeel is dat je niet precies weet hoe de hardloopschoen zitten. Hardloopschoenen horen comfortabel te zitten en als je online gaat kopen mis je dus dit moment. Indien ze niet lekker zitten kun je ze eventueel nog terugsturen, maar dit kost ook weer wat tijd.

Maar het grootste nadeel van het kopen van online hardloopschoenen is dat je niet laat adviseren door hardloopverkoper. Iedere hardloper heeft een ander looppartroon, sommige hardlopers hebben pronatie hardloopschoenen nodig om goed en efficiënt te kunnen hardlopen.

Ook kan het zo zijn dat je misschien per ongeluk een hardloopschoen hebt aangeschaft met pronatie, terwijl dit helemaal niet nodig is, waardoor je scheef loopt. Hierdoor is de kans op een hardloopblessure groter en dat is natuurlijk niet wat je wilt!

Voor- en nadelen van online hardloopschoenen kopen

Indien je twijfelt of je je hardloopschoenen online wilt gaan kopen, dan zetten wij alles even op een rijtje om jou optimaal te informeren. Hierbij de voor- en nadelen van het online kopen van hardloopschoenen.

Voordelen van online hardloopschoenen kopen

  • Het is super snel (meestal), de meeste webshops leveren tegenwoordig binnen 24 uur;
  • Het is te doen vanuit de stoel en je hoeft niet naar de winkel;
  • Je kunt de voorraad zien van de winkel, dus je weet dan zeker of je schoen op voorraad is of niet;
  • Je hebt meer keuze tussen verschillende hardloopschoenen;
  • Je kunt prijzen vergelijken, waardoor je een stuk goedkoper uit kan zijn;
  • Je hebt meer keuze. Dus je kunt eerder jouw droomschoen vinden in precies die kleur die jij wilt!

Nadelen van online hardloopschoenen kopen

  • Zoals we net al hebben vermeld, ieder looppatroon is anders en iedere hardloopschoen past bij een bepaald looppatroon. Als online shopper is het moeilijker kiezen welke hardloopschoen bij jou past;
  • Levering duurt soms langer dan 24 uur;
  • Je kunt de schoenen niet passen;
  • Terugsturen (retourneren) is niet bij elke webshop gratis.

Heb jij nog meer tips voor het online kopen van hardloopschoenen? Laat het ons dan weten door te reageren onder dit artikel.