Wil jij je sportieve doelen analyseren? Dan kan het zo zijn dat jij behoefte heb aan een activity tracker. Een activity tracker is een perfect hulpmiddel om te analyseren wat jouw bewegingsniveau is. Fitbit is misschien wel de bekendste speler op de markt van de activity trackers. De Fitbit Inspire Hr is één van de nieuwste producten van Fitbit en beschikt over interessante mogelijkheden. Wij nemen daarom deze activity tracker in dit artikel onder de loep. Lees snel de Fitbit Inspire HR review!

Fitbit Inspire HR

Review Fitbit Inspire HR

 • Optische hartslagmeting via de pols

 • Modern uiterlijk

 • Licht gewicht

 • Oled scherm

 • Comfortabele polsband

Laagste Prijs

Review Fitbit Inspire HR

Het design van de Fitbit Inspire HR

De Fitbit Inspire Hr beschikt over een vrij modern desgin met een rechthoekige scherm. Het scherm van de Fitbit Inspire Hr is op zich vrij lang, met zijn 3,7cm. Het scherm van de Fitbit Inspire Hr is een kraakhelder Oled scherm, waardoor je op het oog gemakkelijk je trainingsdata of bewegingsdata kan aflezen. De polsband van de Fitbit Inspire Hr is van kunststof, wat comfortabel aanvoelt. Met een gewicht van 16,3 gram heb je nauwelijks het gevoel dat je een horloge of een polsband meedraagt. Ook heeft Fitbit mee gedacht in het kader van genderneutraliteit, want deze Fitbit Inspire Hr is zowel beschikbaar voor heren als voor dames.

Fitbit Inspire HR

Fitbit Inspire HR

Touchscreen

De Fitbit Inspire HR beschikt over een zeer gebruiksvriendelijk touchscreen-display. Het display van de Fitbit Inspire HR is geen kleurendisplay, maar wordt weergeven via grijstinten in het scherm. De gegevens op de Fitbit Inspire HR zijn hierbij toch duidelijk af te lezen door het OLED scherm. Het kan soms even onhandig zijn wanneer de zon op de activity tracker schijnt, waardoor het ‘grijs’ wat moeilijker afleesbaar is.

Batterij

De Fitbit Inspire Hr heeft een aardige en normale batterijduur voor een activity tracker. Fitbit omschrijft op haar website dat de battterijduur zo rond de 5 dagen zit. Wij hebben de batterijduur van de Fitbit nog niet optimaal getest en vinden het daarom lastig om te vermelden in hoeverre dit overeenkomt met de werkelijkheid.

Waterdicht

Deze Fitbit Inspire Hr is wel waterdicht, waardoor je gewoon kan douchen terwijl je het toestel nog om de arm hebt. Zwemmen kan ook, maar eigenlijk is de Fitbit Inspire Hr daar niet voor gemaakt, omdat er geen specifieke zwemfunctie op de Fitbit Inspire Hr aanwezig is.

Optische hartslagmeting

De hartslagmeting van de Fitbit Inspire Hr wordt gemeten aan de hand van een optische hartslagmeting. Dit houdt in dat de hartslagmeting over de hele dag gemeten kan worden via de pols. Ook tijdens je slaap kan je daarom de Fitbit Inspire Hr gebruiken voor een extra hartslaganalyse. De Fitbit Inspire Hr kan hierbij, op basis van je hartslag, een slaapanalyse maken over de kwaliteit van jouw slaap.

Een nadeel van de Fitbit Inspire Hr is dat deze activity tracker niet beschikt over een ingebouwde GPS functie. Met een GPS functie zou jij bijvoorbeeld hardlooptraining of fietstraining kunnen tracken, maar dit is dus niet mogelijk met de Fitbit Inspire Hr.

Handige functies van de Fitbit Inspire Hr

Wel heeft de Fitbit Inspire Hr genoeg functies voor het tracken van ander activiteitsniveaus. Met de Fitbit Inspire Hr kun je bijvoorbeeld inzichten krijgen in het aantal stappen, calorieën en slaap. Een functie wat wel mogelijk is met de Fitbit Charge 3, die net even geavanceerder is, is het meten van trappen. Met de Fitbit Inspire Hr is het dus niet mogelijk om inzichtelijk te krijgen hoeveel trappen je hebt genomen op dag.

Smartfuncties

Met de Fitbit Inspire HR kun je een timer of stopwatch instellen, oproep-, tekst- en kalendermeldingen bekijken en alle meldingen van je smartphone-app bekijken. Bellen of inkomende oproepen beantwoorden is niet mogelijk met de Fitbit Inspire HR. Ook is het niet mogelijk om bijvoorbeeld SMS of Whatsapp berichten te beantwoorden met de Fitbit Inspire HR

Conclusie Fitbit Inspire HR

Bij je op zoek naar een activity tracker (allrounder) en wil je niet al te veel geld uitgeven? Dan doe je er goed aan om de Fitbit Inspire Hr aan te schaffen. Fitbit is een merk dat veel ervaring heeft op de markt van de activity trackers en deze Fitbit Inspire Hr beschikt over alle basisfuncties die je mag verwachten bij een normale activity tracker. Wel vinden wij het jammer dat deze Fitbit Inspire Hr niet is uitgerust met een ingebouwde GPS, waardoor je nog diepere inzichten kan krijgen over bijvoorbeeld je hardloop of fietstrainingen. Toch is de Fitbit Inspire Hr zeker een goede koop, kijkend naar de prijs/kwaliteit verhouding.

Als je geen behoefte hebt aan een hartslagmeting dan kan je bijvoorbeeld nog gaan voor de normale Inspire, dus zonder HR functionaliteit. Hierdoor kan je weer wat besparen op de portemonnee

Wil je toch graag gaan voor een geavanceerdere Fitbit? Dan kan het zo zijn dat je uitkomt bij de Fitbit Charge 3, deze activity tracker biedt net even wat meer functies dan de Inspire HR, maar hiervoor ligt het prijskaartje aan de andere kant wel weer wat hoger. Ben je op zoek naar een Fitbit met een ingebouwde GPS functie en een groter scherm, dan is de smartwatch versie: Fitbit Ionic misschien wat voor jou!

Waar kan je de Fitbit Inspire HR kopen?

De Fitbit Inspire HR bestel je snel en gemakkelijk bij Bol.com !

Bron foto’s: fitbit.com

Eindconclusie Fitbit Inspire HR

“Bij je op zoek naar een activity tracker (allrounder) en wil je niet al te veel geld uitgeven? Dan doe je er goed aan om de Fitbit Inspire Hr aan te schaffen. Fitbit is een merk dat veel ervaring heeft op de markt van de activity trackers en deze Fitbit Inspire Hr beschikt over alle basisfuncties die je mag verwachten bij een normale activity tracker. ”

NU Hardlopen

Voordelen

 • Optische hartslagmeting via de pols

 • Modern uiterlijk

 • Licht gewicht

 • Oled scherm

 • Comfortabele polsband

Nadelen

 • Geen ingebouwde GPS

Bekijk laagste prijs!
Score: 9 / 10

Was dit niet het perfecte horloge voor jou? Bekijk de andere reviews op onze website!