Fitbit is een merk dat al langer bekend is op de markt van de acitivity trackers, maar Fitbit heeft meer, namelijk ook smartwatchtes. De meest geavanceerde smartwatch van Fitbit is de Fitbit Ionic. Deze smartwatch heeft vele mogelijkheden en extra features! Wij nemen in dit artikel een dieper kijkje naar het design en de functies van deze Fitbit Ionic.

Plus-minpunten Fitbit Ionic

  • Meest geavanceerde Fitbit op de markt

  • Ingebouwde GPS

  • Fibit Pay

  • Notificaties ontvangen

  • Het is niet mogelijk om een externe hartslagband te verbinden met de Fitbit Ionic

  •  Reageren op notificaties niet mogelijk

Bekijk prijs bij Coolblue!
Bekijk prijs bij Bol.com!

Design van de Fitbit Ionic

In tegenstelling tot andere Fitbit producten is de Ionic dus geen activity tracker, maar een smartwatch. Dit is ook te zien in het uiterlijk van het horloge. Het scherm van de Ionic is groot en hiermee ook lekker overzichtelijk.

De Ionic heeft een hoekige en zakelijke uitstraling. Daarnaast beschikt de Ionic over een kleurenscherm omringd door de stevige rand aan zowel de boven- als zijkant van het display. De Ioinic is verkrijgbaar in twee verschillende varianten, namelijk een ‘grijze’ of ‘blauwe’ variant. In tegenstelling tot de Versa 2 is de Ionic zwaarder en is de body net een fractie anders.

De Fitbit Ionic is een waterdichte smartwatch, waardoor je gewoon kan douchen en zwemmen met het horloge.

Fitbit Ionic review design

Fitbit Ionic review design

Mogelijkheden van de Fitbit Ionic 

De mogelijkheden van deze Fitbit Ionic gaan ver. Naast de normale functies die je mag verwachten, zoals het meten van de dagelijkse activiteiten, kan de Fitbit meerdere aspecten analyseren. Zo kan deze Ionic onder andere de kwaliteit van de slaap, het aantal stappen op een dag of het aantal trappen analyseren die je op een dag hebt beklommen. Uiteraard is het ook mogelijk om inzichten te verkrijgen in het aantal calorieën wat je op een dag hebt verbruikt.

Muziek afspelen

Een andere mogelijkheid van de Fitbit Ionic is het afspelen van muziek via het horloge. Fitbit omschrijft zelf dat er de mogelijkheid is om rond de driehonderd muzieknummers op de smartwatch zelf plaatsen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld tijdens het fietsen of hardlopen muziek afspelen via je smartwatch en kan je je mobiele telefoon thuis laten.

Als je graag wilt switchen naar een ander muzieknummer dan hoef je enkel maar een ‘swipe’ te geven op de Fibit Ionic, waardoor het volgende nummer wordt afgespeeld. Je kunt bijvoorbeeld de Ionic verbinden met Spotify om muziek te luisteren.

Apps downloaden

Daarnaast zijn er ook tal van andere mogelijkheden indien je apps gaat downloaden in de Fitbit app Store. Hierdoor kan jij bijvoorbeeld toegang krijgen tot Strava, Runkeeper of MyFitnessPal, waardoor jij nog meer inzichten kan krijgen in je trainingen of activiteiten.

Notificaties

Een bijkomend voordeel van de Ioinic in tegenstelling tot de meeste activity trackers van Fitbit. Is dat het mogelijk is om notificaties te ontvangen op de smartwatch. Met notifcaties bedoelen wij de berichten, zoals SMS of e-mails.

Ook kun je de Ionic nog uitbreiden met apps (Fitbit app store) voor het ontvangen van notificaties

Fitbit Pay

Misschien zie je het wel vaker? Mensen die bijvoorbeeld hun koffie of een kleine boodschap betalen met hun horloge. Tegenwoordig kan het ook met de Fitbit Ionic. Met de Fitbit Ioinc heb je automatisch de mogelijkheid tot Fitbit Pay, waardoor je niet meer je portemonnee hoef te trekken. Met Fitbit Pay hoef je enkel de Ionic op het betalingssysteem te plaatsen, waarna de transactie vanzelf wordt voltooid. Natuurlijk dien je vooraf wel Fitbit Pay in te stellen op de Ioinic en uiteraard hoef je niet per se gebruik te maken van deze functie.

Optische hartslagmeting

De Fitbit Ionic beschikt over een optische hartslagmeting. Hierbij wordt de hartslag gemeten via de polshartslag en kan op deze manier de hartslag 24/7 worden bijgehouden. De hartslagmeting van de Ionic is hierbij bevestigt aan de achterzijde van het klokwerk. Een sensor drukt hierbij tegen de pols aan, waardoor de hartslagfrequentie gemeten kan worden. Deze functie is vooral fijn voor sporters die het niet lekker vinden op met een hartslagband (borstband) te gaan sporten.

Voor het optimaal gebruik van de hartslagmeting bij de Ionic is het essentieel dat het horloge goed en dus stevig om de pols is bevestigt. Is dit niet het geval, dan kan het zo zijn dat de hartslag on nauwkeurig wordt geanalyseerd. Een nadeel van de producten van Fitbit is dat deze niet uitbreidbaar zijn met een externe hartslagband.

Ingebouwde GPS

In onze ogen de meest waardevolle functie van de Fitbit Ionic, namelijk de ingebouwde GPS. Dankzij de ingebouwde GPS kun je heel gedetailleerd je hardloop-of fietstrainingen uitlezen. Je zou bijvoorbeeld kunnen zien: welke afstand, welke route en met welke snelheid jij je training hebt uitgevoerd! Daarnaast is er nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld je training of activiteit te delen op bijvoorbeeld Strava of Runkeeper.

Een bijkomend voordeel van de Fitbit Ionic in combinatie met de ingebouwde GPS, is dat het mogelijk is om zwemtrainingen te analyseren.

De Fitbit Ionic is zoals eerder vermeld waterdicht

Conclusie Fitbit Ionic

De Fitbit Ionic is waarschijnlijk wel het meest complete product van Fitbit. Naast alle functies die de Fitbit Ionic beschikt van de Versa 2, beschikt de Ionic over een ingebouwde GPS functie en dat levert veel meerwaarde op! Omdat de Fitbit Ionic over een ingebouwde GPS functie beschikt is het mogelijk om hardloop- en fietstrainingen nauwkeuriger te tracken. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld inzichten in de afstand, route en snelheid.

De Fitbit Ionic is daarom volgens ons geschikt voor de mensen die het maximale uit hun Fitbit willen halen. Mensen die naast inzichten in hun bewegingsdoelen ook graag nog extra inzichten willen in hun fiets- of hardlooptrainingen. Voor de Fitbit Ionic betaal je daarom wel een hogere prijs dan de andere producten van Fitbit, maar je hebt dan in onze ogen wel de meest uitgebreide Fitbit op de markt.

Wij zijn in ieder geval enthousiast over de Ioinic, maar indien je bijvoorbeeld geen behoefte hebt aan een ‘ingebouwde GPS’, dan doe je er goed aan om voor de Fitbit Versa 2 te gaan. Deze Fitbit bevat eigenlijk alle functies van Ionic, op de GPS functie na. Hierdoor kan je in ieder geval al veel geld besparen. 

Waar kan je de Fitbit Ionic kopen?

De Ionic Fitbit bestel je snel en gemakkelijk bij Bol.com of Coolblue!

Bron foto’s: fitbit.com

Bekijk prijs bij Coolblue!
Bekijk prijs bij Bol.com!
Score: 9/10