Ben jij op zoek naar een horloge waarmee je zowel notificaties mee kan ontvangen en waarmee jij je trainingen kan tracken en opslaan? Dan kan het zo zijn dat je op zoek bent naar een smartwatch. Fitbit heeft naast activity trackers ook diverse modellen smartwatches op de markt gebracht, een van deze smartwatches is de Fitbit Versa 2. In dit artikel nemen wij deze Fitbit onder de loep!

Fitbit Versa 2

Review Fitbit Versa 2

 • Fitbit Pay

 • Geavanceerde inzichten in bewegingsniveau

 • Waterbestendig

 • Amo LED-scherm

 • Muziek

Laagste Prijs

De Versa 2 is de opvolger van de Fitbit Versa.

Het design van de Fitbit Versa 2

Op het eerste oog is de Fitbit Versa 2 een echt modern smartwatch. Wij moeten toegeven dat deze smartwatch erg veel lijkt op de Apple Watch. Die komt doordat de vorm van de smartwatch nagenoeg identiek aan elkaar zijn.

Deze smartwacht Fitbit Versa 2 beschikt net als zijn voorganger over een stappenteller, calorieënteller en een GPS functie. Ook qua design is de Versa 2 nagenoeg gelijk met de Fitbit Versa, beide modellen beschikken over een 1,34 inch scherm, waarbij je gemakkelijk je activiteiten kan aflezen.

Het scherm van de Versa 2 is een Amoled-scherm. Een Amoled-scherm is een scherm met een hoge resolutie en hoge scherpte. Daarnaast beschikt de Versa 2 over een interne hartslagmeter die is bevestigt aan de achterzijde van het horloge. Hierbij wordt de hartslag gemeten via een polshartslagmeter, waardoor je geen borstband nodig hebt om jou hartslagfrequentie te meten.

Het scherm is een ‘touchscreen’, waardoor je enkel met een klein tikje de Fitbit Versa 2 kan bedienen.

Een voordeel van de Fitbit producten is dat deze vaak te wijzigen zijn qua design. Zo kan je bijvoorbeeld na verloop van tijd je eigen polsband vervangen voor een andere kleur of materiaal polsband.

De polsband van de Fitbit Versa 2 is gemaakt van een flexibel en duurzaam materiaal wat in veel sporthorloges wordt gebruikt. De geweven band is gemaakt van comfortabel polyester en heeft een kunststof horlogekast en siliconen gesp.

Fitbit Versa 2 productlijn

Fitbit Versa 2 productlijn

Functionaliteiten

De Fitbit Versa 2 is een smartwatch die zowel goed te gebruiken is als fitnesstracker of als dagelijks horloge. De fitnesstracking functies van de Versa 2 zijn erg uitgebreid. Hieronder staan de sportfuncties van de Fitbit Versa 2 overzichtelijk opgesomd:

 • Stappenteller
 • Calorieën
 • Klok en tijd
 • Ademhalingsanalyse
 • Hartslag 24/7
 • GPS obv mobiel

De hartslagmeting kan over de gehele dag getrackt worden (24/7), zelfs tijdens je slaap. Op deze wijze kan Fitbit analyseren wat de kwaliteit is van jou slaap is. Bij de Fitbit Versa 2 wordt de hartslag gemeten via een optische hartslagmeter, die intern is ingebouwd aan de achterzijde van het klokwerk. Hierdoor drukt de hartslagmeter tegen pols aan, waardoor de Versa 2 de hartslag kan registeren via de polshartslag. Soms werkt de Versa 2 niet echt nauwkeurig indien de polsband niet strak genoeg is bevestigt.

Note: Een nadeel van de hartslagmeting bij de Fitbits is dat de hartslagmeting niet uitbreidbaar is met een externe ‘losse’ hartslagband.

Daarnaast is het altijd nog mogelijk om je activiteitenniveau te bekijken op de Fitbit-app. Binnen deze app krijg je een net even wat overzichtelijker inzicht in je bewegingsniveau. Tevens kan je met de Fitbit Versa 2 verschillende andere apps downloaden op het toestel, zoals Runkeeper of Strava. De App store van Fitbit is ideaal, omdat je hier op zoek kunt gaan naar een app die past bij jouw specifieke sportbehoefte.

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa

De Fitbit Versa 2 is de opvolger van de Fitbit Versa. Zoals gebruikelijk bij updates beschikt de Fitbit Versa 2 over meer functies dan zijn voorganger. Zo kan jij bijvoorbeeld met de Fitbit Versa 2 ook ‘trappen’ analyseren, hiermee kan jij analyseren hoeveel traptredes jij over een periode heb genomen. Twee andere verschillen ten opzichte van de vorige versie is dat de eerste versie van de Versa niet beschikt over een Fitbit Pay en een Muziekfunctie. Fitbit Pay en Spotify zijn dus wel beschikbaar op de Fitbit Versa 2.

Een ander verschil is zoals eerder vermeld, is het scherm. De Versa 2 beschikt namelijk over een Amoled-scherm die scherper is dan het LCD-scherm van de eerste versie van de Versa.

Model Fitbit Versa 2 Versa
  Smartwatch Smartwatch
Verkrijgbare kleuren 8 5
Trappen Ja Nee
Muziekfunctie Ja Nee
Contactloos betalen (Fitbit Pay)    Ja Nee
Amoled Scherm Ja Nee
Spraak bediening Ja Nee
Always on display Ja Nee

Spraakbediening

De spraakbediening is een leuke toevoeging, maar het werkt in de praktijk niet. Dit komt omdat de spraakbediening wordt gedaan door Amazons: Alexa. Momenteel wordt Alexa nog niet ondersteund in de Nederlandse taal, waardoor je momenteel eigenlijk nog niks kan met de spraakbediening.

Muziekfunctie

Ook is er dus een muziekfunctie bij de Fibit Versa 2 gekomen. Dit houdt in dat je met de Versa 2 via Spotfiy muziek kunt luisteren middels een bluetooth koptelefoon. De Spotfiy app is standaard op de Fitbit Versa 2 geïnstalleerd. Een nadeel van Spotify op de Versa 2 is dat het niet mogelijk is muziek te downloaden op de smartwatch zelf. Maar het is natuurlijk wel fijn dat het nu wel mogelijk is om muziek te luisteren, dit was nog niet mogelijk met de eerste versie van de Versa.

Note: Je moet een Spotify Premium-account hebben om de Spotify-app op je horloge te kunnen gebruiken.

Garmin Pay

Een bijkomende voordeel van de nieuwe Versa 2 is dat het bij deze smartwatch mogelijk is om contactloos te betalen (Fitbit Pay).

Batterij en stroomvoorziening

De Fitbit Versa 2 en Versa 2 Special Edition hebben een batterijduur van ongeveer  6+ dagen. De batterij van de Fitbit Versa 2 is een lithium-polymeer en is binnen  twee uur volledig op te laden.

De batterijlevensduur kan variëren, dit hangt af van het gebruik, instellingen en andere factoren. De batterijduur kan hierbij korter zijn indien je de smartwatch regelmatig gebruikt in de GPS modus. Het is aan te raden om de Fitbit Versa 2 om de 2 dagen volledig op te laden, aangezien je er dan ten alle tijden voor zorgt dat je een goed werkend toestel hebt.

Conclusie

Deze Fitbit Versa 2 heeft in tegenstelling tot zijn voorganger weinig veranderingen, maar de veranderingen die zijn doorgevoerd zijn super! Het Amoled-scherm bijvoorbeeld, dat is echt een aanwinst wat ervoor zorgt dat de uitstraling van de Fibit Versa 2 toch een premium smartwatch maakt. Het scherm is hagelscherp en werkt met de bediening (touchscreen) prima. Daarnaast is het ‘Always-on-Display’ fijn, zodat je continu zicht heb op de tijd. Deze functie is fijn, maar volgens ons niet noodzakelijk om te hebben op een smartwach.

Zowel de accuduur als de fitnesstracking zijn goed van de Fitbit Versa 2. Met de fitnesstracking functies van de Versa 2 krijg je gemakkelijk inzicht in je dagelijkse of wekelijkse activiteiten- en bewegingsniveau.

Indien je geen behoefte hebt aan een ‘ingebouwde GPS’ functie dan heb je zeker een goede koop aan de Fitbit Versa 2. Wel jij de beschikking hebben over een ingebouwde GPS functie? Bekijk dan even onze review over de Fitbit Ioinic. Deze smartwatch van Fitbit beschikt namelijk wel over deze functionaliteit. Waardoor de Ionic meer geschikt is voor wielrenners en hardlopers.

Waar kan je de Fitbit Versa 2 kopen?

De Fitbit versa 2 is verkrijgbaar bij verschillende webshops. Een aantal webshops heeft ook regelmatig een aanbieding. Bekijk de actuele prijzen van de Fitbit Versa 2 bij de onderstaande webshops:

“Deze Fitbit Versa 2 heeft in tegenstelling tot zijn voorganger weinig veranderingen, maar de veranderingen die zijn doorgevoerd zijn super! Het Amoled-scherm bijvoorbeeld, dat is echt een aanwinst wat ervoor zorgt dat de uitstraling van de Fibit Versa 2 toch een premium smartwatch maakt.”

NU Hardlopen

Voordelen

 • Fitbit Pay

 • Geavanceerde inzichten in bewegingsniveau

 • Waterbestendig

 • Amo LED-scherm

 • Muziek

Nadelen

 • Geen ingebouwde GPS (enkel via mobiel)

Score: 9 / 10

Was dit niet het perfecte horloge voor jou? Bekijk de andere reviews op onze website!