Garmin is een van de bekendste en populairste hardloop horloge merken van dit moment. Met een Garmin hardloophorloge weet je zeker dat je een kwalitatief hardloophorloge hebt. Zo is er ook de Garmin Forerunner 235. Dit hardloophorloge uit de Forerunner lijn is een instap model, en is dan ook geen multi sporthorloge. Echter biedt dit hardloophorloge alle belangrijk functies die jij nodig hebt tijdens het hardlopen! Je leest een uitgebreide review van dit mooie en functionele hardloophorloge.

Garmin Forerunner 235 voor aanzicht

Review Garmin Forerunner 235

 • Ingebouwde hartslagmeter

 • Waterdicht (tot 50 meter)

 • 42g (met polsband)

 • Kleurenscherm – 1,23 inch

Laagste Prijs

Review Garmin Forerunner 235

Het uiterlijk van de Garmin Forerunner 235

Een hardloophorloge draag je uiteraard tijdens het hardlopen. Echter zijn er steeds meer hardloophorloges die ook al smartwatch kunnen fungeren, zo ook dit hardloophorloge. Middels de bluetooth koppeling kan je verschillende meldingen binnenkrijgen op het horloge. Door het mooie en strakke design kan je de Forerunner 235 ook als vrijetijdshorloge gebruiken. Het hardloophorloge is gemaakt van kunststof, hierdoor gaat het hardloophorloge er lang mee.

Daarnaast is de Garmin Forerunner 235 erg dun. Het horloge zit dan ook zeer comfortabel om de pols heen. De Garmin Fenix horloges zijn daarentegen wat groter en minder dun.

Je hartslag meten met de Forerunner 235

Naast het meten van de tijd en de afstand die je aflegt tijdens het hardlopen wil je natuurlijk ook weten wat je hartslag is tijdens een training. Garmin brengt in steeds meer hardloophorloges de ingebouwde hartslagmeter aan, zo ook in de Forerunner 235. Met deze polshartslagmeter is het niet meer noodzakelijk om een optische hartslagmeter te hebben.

Mocht je de werking van de polshartslagmeter niet naar wensen vinden, dan kan je altijd nog een optische hartslagemeter aanschaffen. Wij vinden dat de ingebouwde hartslagmeter naar behoren werkt, een optische hartslagmeter werkt nog steeds het nauwkeurigst.

De GPS van de Garmin Forerunner 235

Een belangrijke functie van een hardloophorloge is dat de GPS goed en nauwkeurig werkt. We hebben het horloge uitgebreid getest. Wij zijn van mening dat de GPS op de Garmin 235 zeer goed werkt, wij hebben in ieder geval geen last gehad van slecht GSP signaal.

Tips: Je zal altijd wel eens hebben dat het lang duurt voordat je het juiste signaal hebt. Echter besteed Garmin veel aandacht aan de GPS van haar horloges. Zorg er dan ook voor dat je Garmin hardloophorloge altijd de laatste software update heeft. Hierdoor werkt de GPS ook beter.

Batterij duur

Met dit horloge kan je 11 uur lang sporten wanneer je de GPS aan hebt staan. Bij het gebruik van de GPS functie verbruikt het horloge veel stroom. Als je de GPS functie niet gebruik dan kan het horloge tot wel 5 weken mee gaan. Wij laden de Garmin Forerunner meestal 1 keer per week op. Het opladen van het horloge gaat via de bijgeleverde kabel, het horloge is daarbij binnen een paar uur al volledig opgeladen en weer klaar voor gebruik!

Activity tracker

Naast dat je de Garmin Forerunner 235 kan inzetten als hardloophorloge is het ook geschikt als activity tracker. Met deze functie houd je de hele dat al je bewegingen bij. Zo zie jij bijvoorbeeld hoeveel uur je hebt geslapen en hoeveel stappen je op een dag hebt gezet. Dit is een zeer handige functie wanneer je graag de hele dag door je bewegingen wilt bijhouden. Het horloge kan ook de gehele tijd jouw hartslag meten, zo weet je ook precies je rusthartslag.

Het gebruik van Garmin Connect

Alle activiteiten die je opneemt met de Garmin Forerunner 735XT kan je bewaren in de welbekende Garmin Connect App. Binnen deze app kan je al jouw sportactiviteiten opslaan. Dat kunnen je hardlooptraining zijn, maar ook jouw fietsrondjes bijvoorbeeld. Je kunt Garmin connect koppelen met Strava. Hierdoor komen jouw activiteiten gemakkelijk en snel op je Strava account terecht.

Lees ook: Welke Garmin Forerunner past bij mij?

Waar kan je de Garmin Forerunner 235 kopen?

Het aanschaffen van de Garmin Forerunner 235 kan bij veel verschillende webshops. Zo kan dit ook bij Coolblue.nl en Bol.com.

Conclusie Garmin Forerunner 235

Met de Garmin Forerunner 235 heb je een degelijk hardloophorloge. Het hardloophorloge heeft zeer veel functies die je kan inzetten om een nog betere hardloper te worden. Ben je op zoek naar meer functies? Dan kan je ook kiezen voor de Garmin Fenix of voor bijvoorbeeld de Garmin Forerunner 45.

Bron foto’s: garmin.com

Eindconclusie Garmin Forerunner 235

“Met de Garmin Forerunner 235 heb je een degelijk hardloophorloge. Het hardloophorloge heeft zeer veel functies die je kan inzetten om een nog betere hardloper te worden. Ben je op zoek naar meer functies? Dan kan je ook kiezen voor de Garmin Fenix of voor bijvoorbeeld de Garmin Forerunner 45.”

NU Hardlopen

Voordelen

 • Ingebouwde hartslagmeter

 • Waterdicht (tot 50 meter)

 • 42g (met polsband)

 • Kleurenscherm – 1,23 inch

 • Bluetooth

 • Hersteltijd meting

Nadelen

  Bekijk laagste prijs!
  Score: 8 / 10

  Was dit niet het perfecte horloge voor jou? Bekijk de andere reviews op onze website!