De Garmin Forerunner 245 is het ideale sporthorloge voor de analytische sporter die graag meer inzichten wilt in zijn sportniveau.

Garmin Forerunner 245

Review Garmin Forerunner 245

  • Uitgebreide inzichten

  • Goede bediening

  • Goede GPS

  • Polshartslagmeting

Laagste Prijs

Ben je op zoek naar een geschikt sporthorloge voor je fietstrainingen of marathontrainingen? Dan kan het zo zijn dat de Garmin Forerunner 245 misschien wel het sporthorloge is dat jij zoekt! Deze Forerunner beschikt namelijk over genoeg functies die jou net die inzichten geven om jouw sportniveau naar een hoger niveau te tillen. Of het nu een specifiek sporthorloge is of een smartwatch, wij zijn er nog niet helemaal over uit.

Note: De Garmin Forerunner 245 is verkrijgbaar in twee verschillende soorten. Een normale Forerunner 245 met alle onderstaande functies, en twee Forerunner 245 music. De ene beschikt logischerwijs over een muziekfunctie en de ander niet. 

Design van de Forerunner 245

Het scherm van de Forerunner van 245 is een Gorilla scherm. Dit Gorilla scherm kan goed tegen een stootje. Het sporthorloge is waterbestendig, waardoor je gewoon kan gaan zwemmen met het sporthorloge om de pols.

De Forerunner 245 weegt 38,5 gram, waardoor het sporthorloge bijna gewichtloos om de pols zit. De Garmin Forerunner 245 heeft een zeer gemakkelijke bediening via de vijf verschillende knoppen die zijn bevestigd aan de linker-en rechterzijkant van het horloge.

Het sporthorloge heeft mooi en vooral strak design. Je zou de Forerunner daarom ook kunnen gebruiken als lifestyle-horloge.

In tegenstelling tot de goedkopere variant van de Forerunner 45 beschikt de Forerunner 245 wel over een kleurenscherm. Het scherm van de Forerunner heeft hierbij een resolutie van 240 x 240 px, waardoor je haarscherp je trainingsdata kan aflezen vanaf het sporthorloge.

Lees ook: Review Garmin Forerunner 235

Functionaliteiten

Zoals eerder vermeld geeft deze Forerunner je genoeg inzichten om jouw maximale inzichten te geven in je sportprestaties. Het sporthorloge beschikt namelijk over Garmin Coach, een unieke functie van Garmin wat inhoud dat je een ‘virtuele coach’ tot je beschikking hebt. Indien je aan het trainen bent voor een 5-of 10km-wedstrijd, met de Garmin coach functie heb je altijd een trainingsplan achter de hand.

Binnen Garmin Coach heb je de mogelijkheid om een specifiek racedoel of trainingsdoel in te stellen, waarbij het Garmin sporthorloge jouw helpt dit doel te bereiken.

Daarnaast beschikt de Garmin Forerunner 245 over de volgende geavanceerde functies:

Ongeval Detectie

Indien je valt tijdens het fietsen of hardlopen en niet kan voortbewegen, dan kan de Garmin Forerunner 245 een signaal sturen naar een van je contacten. Het werkt als volgt: Indien je valt, dan registreert de Forerunner 245 de klap en zal het sporthorloge een menu tonen of je een noodsignaal wil afgeven of niet. Kortom, als je hard bent gevallen, dan kan je altijd het noodsignaal tijdig annuleren. Maar indien je wel hulp nodig hebt, is deze ongeval detectie altijd fijn om achter de hand te hebben op een sporthorloge.

Activity tracking functies

Zoals je misschien wel mag verwachten bij een sporthorloge horloge anno nu, beschikt ook de Forerunner 245 over verschillende activity tracking functies. Zo kan de Forerunner 245 het aantal stappen en aantal calorieën registreren. Tevens kan dit sporthorloge je stressniveau analyseren.

Pulse OX sensor

Dit is een zuurstofsaturatiemeter in de Forerunner 245.

VO2 max

Wat is maximale longinhoud (inschatting)

Raceprognose

(5km, 10km, halve marathon of hele marathon)

Prestatie conditie

Voor het realtime analyseren van je huidige prestatieniveau (voornamelijk gebaseerd op je hartslag tijdens het hardlopen)

Trainingseffect

Geeft inzicht in wat het verwachte effect is geweest van je hardlooptraining. Heb je bijvoorbeeld tijdens een training het Aeroob-gebied getraind of juist het Anaeroob-gebied. Op deze wijze kan Garmin je nog effectiever laten trainen.

Lactaatdrempel

De Forerunner 245 kan een inschatting maken van de lactaatdrempel op basis van jouw (maximale) hartslag

Hersteltijd

Wil je graag weten hoelang je moet herstellen van een hardlooptraining? Met de ‘Hersteltijd’ functie van de Forerunner 245 heb je direct inzicht in hoel ang je moet herstellen van een training. Hierbij kijkt Garmin naar de gelopen afstand, in combinatie met je hartslagfrequentie. 

Let wel op: De meeste van de zojuist beschreven gegevens worden gebaseerd op de je persoonlijke hartslagfrequentie tijdens een training. Dit kan beïnvloed worden indien je bijvoorbeeld ziek bent geweest of omdat het weer niet mee zit tijdens een training. Je kunt daarom enkel de bovenstaande analyses gebruiken voor recreatief gebruik. Voor een betrouwbare meting van de bovenstaande gegevens zou je bijvoorbeeld een inspanningstest kunnen doen bij een gecertificeerde sportarts.

Hartslagmeting

Net als bij bijna alle andere modellen van Garmin beschikt ook deze Forerunner 245 over een optische hartslagmeting. Dit betekent dat de hartslag wordt gemeten aan de hand van de polshartslag. De achterkant van het klokwerk (body van het sporthorloge) drukt hierbij met infrarood sensoren tegen de pols aan, waardoor de hartslagfrequentie gemeten kan worden. Deze hartslagfunctie is ideaal voor sporters die graag willen gaan sporten zonder borstband.

Vaak zijn wij niet echt content over de nauwkeurigheid van de hartslagmeting van deze polshartslagmeters, maar de Forerunner 245 verbaasd ons wel! Want tijdens de eerste trainingen lijkt het erop dat de hartslagmeting vrij nauwkeurig werkt, zonder echte uitschieters in de hartslaganalyse.

Garmin Forerunner 245 vs Forerunner 245 music

Garmin heeft ook gedacht aan de sporters die bijvoorbeeld niet de behoefte hebben aan een sporthorloge die over muziek beschikt. Zo is een ‘Music’ versie van de 245 op de markt gekomen en een Forerunner 245 zonder muziek functie.

Zoals je misschien wel verwacht, betaal je voor de ‘Music’ functie uiteraard een meerprijs. 

Garmin Forerunner 245 vs Forerunner 945

De prijsklasse van de Forerunner 245 ligt tussen die van de Forerunner 945 en de Forerunner 45. Wil je nog meer uit je sporthorloge halen, dan is waarschijnlijk de Forerunner 945 de meest geschikte Forerunner voor jou. Het belangrijkste verschil tussen de Forerunner 945 en de 245 is dat de 945 meer beter geschikt is voor triatleten. De Forerunner 945 is een premium model die meer ondersteuning biedt voor deze groep (multi) sporters. 

Waarom is de Forerunner 945 beter ten opzichte van de Forerunner 245?

    Barometrische hoogtemeter

    Topografische kaarten

    Garmin Basecamp

    Always-on Display

    Betere GPS (14 dagen in plaats van 7 dagen)

    Langere batterijduur (36 uur in GPS-modus)

    Heeft de mogelijkheid tot een Wifi verbinding 

Indien jij toch gaat voor de Forerunner 245 dan heb je in onze ogen wel een lichtere, dunnere en smaller sporthorloge dan de Forerunner 945. Wil je nog inzichten krijgen in je hardloopgegevens, dan zijn de Garmin Forerunner 645 of de Garmin Forerunner 945 voor jou weggelegd. Dit zijn beiden duurdere en geavanceerdere modellen Forerunners, maar beide modellen zijn te verbinden met Garmin Running Power apps. Waardoor je nog meer inzichten krijgt in je hardloopdynamiek. 

Body Battery

De Garmin Forerunner 245 beschikt ook over een Body Battery functie. Op deze manier krijg je een visuele weergave in hoeverre je lichaam is opgeladen en klaar is voor de volgende training. Bij de Body Battery functie wordt er gekeken naar het stressniveau, slaapkwaliteit, trainingen en activiteitengegevens. Op deze manier maakt Garmin een inschatting van hoeveel reserve energie je nog in je lichaam hebt. 

Batterij

De accuduur van het sporthorloge is zeer goed te noemen, zoals je eigenlijk wel mag verwachten van een Garmin toestel. Garmin schrijft op haar website dat de accuduur van de Forerunner 245 zo’n 7 dagen meegaat in de smartwatch-modus en 24 uur in GPS-modus.

Lees ook: Welke Garmin Forerunner past bij mij?

Conclusie

Voor de echte hardlopers is de Garmin Forerunner 245 een perfect sporthorloge in het middenklasse segment. Het sporthorloge beschikt namelijk over alle belangrijke functies die je nodig hebt om het maximale uit je training te halen. Met een GPS functie (afstand, tempo en route), in combinatie met Garmin Coach levert het sporthorloge extra relevante inzichten op om je hardlooptraining naar een hoger niveau te brengen. 

In onze ogen is de Forerunner 245 dus een zeer goed, functioneel en geavanceerd product. Voor multisporters, zoals triatleten of fietsers die graag met een sporthorloge fietsen, raden wij de Forerunner 945 of Forerunner 735XT aan. Dit omdat deze sporthorloge beter de multi-sportfuncties ondersteunen. 

Waar kan je de Garmin Forerunner 245 kopen?

De Garmin Forerunner 245 is verkrijgbaar bij:

Garmin Forerunner 245 aanbieding?

Ben je op zoek naar een Garmin Forerunner 245? We snappen goed dat een nieuw hardloophorloge even een investering is. Wil je daarom een Garmin Forerunner 245? Klik dan op Laagste prijs. Hierdoor krijg je meteen de webshop met de laagste prijs te zien. Zo weet je meteen waar er een Garmin Forerunner 245 is op dit moment.

 

Eindconclusie Garmin Forerunner 245

“Ben je een hardloper en wil je graag gaan trainen voor de (halve) marathon? Dan is de Forerunner 245 zeker een goede koop. De functionaliteiten en de analytische mogelijkheden van de Forerunner 245 zijn zeer uitgebreid, zeker in combinatie met de VO2 max analyse, hardloopdynamiek en de ‘race predictor krijg jij als hardloper nog meer inzichten.”

NU Hardlopen

Voordelen

  • Polshartslagmeting

  • Analytische mogelijkheden

  • Keuze tussen de Forerunner 245 en de 245 music

Nadelen

  • Ontbreken van Barometrische hoogtemeter

  • Geen Garmin Pay

Bekijk laagste prijs!
Score: 9 / 10

Was dit niet het perfecte horloge voor jou? Bekijk de andere reviews op onze website!