De mooie, functionele en prijsbewuste Garmin Forerunner 35 is het perfecte sporthorloge voor de beginnende hardloper!

Garmin Forerunner 35

Review Garmin Forerunner 35

  • Mooi design

  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

  • Groot scherm

  • Notificaties ontvangen mogelijk

Laagste Prijs

Het is misschien niet het meest uitgebreide sporthorloge op de markt, maar de Forerunner 35 van Garmin is toch wel een product die gezien zijn prijs-kwaliteitsverhouding zeer interessant is. De Garmin Forerunner 35 heeft toch de basisfuncties die je mag verwachten van een sporthorloge. Het sporthorloge kan zowel de hartslag, afstand en de gelopen afstand meten.

Design van de Forerunner 35

Het design van Forerunner 35 is gezien zijn prijsklasse toch wel basic. Het simpele uiterlijk van de Forerunner 35, met aan de zijkant bevestigde knoppen, zorgt ervoor dat de bediening zeer makkelijk is. Deze knoppen werken zeer fijn en toch snel. Soms het is wel lekker tijdens de training dat de Forerunner 35 vrij basic is, want hierdoor beschikt het horloge niet over een touchscreen functie. Bij sommige sporthorloges die beschikken over een touchscreen functie, werkt het vaak niet fijn tijdens het sporten. 

Wij moeten ook eerlijk kijken naar het horloge, maar het scherm van de Forerunner 35 is vrij goedkoop. Het sporthorloge heeft namelijk niet de beschikking over een kleurenscherm, maar je kunt je data aflezen op een zwart/wit scherm. Het voordeel van het scherm van de Forerunner 35 is wel dat het vrij groot is. Bij fel zonlicht is het aflezen van het scherm goed te doen. Opvallend is ook wel het gewicht van de Forerunner 35, die is namelijk erg licht en toch zit het sporthorloge comfortabel.

Wat ook wel fijn is aan het horloge, is dat deze verkrijgbaar is in diverse kleuren, waardoor je een eigen kleur kan kiezen, passend bij jouw voorkeur. Indien jej na verloop van tijd de kleur van de band van de Forerunner 35 zat bent, dan kan je dit gemakkelijk veranderen.

Functionaliteiten

Daarnaast beschikt de Forerunner 35 over meer dan alleen een hardloopprofiel. Je kunt namelijk ook je fietstraining registeren op de Forerunner 35 en indien je liever een crosstraining doet, dan kan dat ook. Daarnaast beschikt het sporthorloge over een stopwatch functie en een maximale geheugen geschiedenis om maximaal 7 activiteiten op te slaan.

Activity tracking functies

Indien je twijfelt tussen een activity tracker of een sporthorloge, dan kan het zo zijn dat de Forerunner 35 perfect bij jou past. De Forerunner 35 kan namelijk over een hele dag (24/7) je activiteiten te analyseren. Bijvoorbeeld voor analyseren van het aan stappen of calorieën op een dag. De Forerunner 35 geeft je zelfs herinneringen als het tijd is om te gaan bewegen.

De Forerunner 35 beschikt in de basis over de volgende belangrijke activity tracking functies:

–    Stappenteller

–    Slaaptracking (basis functies)

–    Carlorieren

–    Aantal intensieve minuten

–    Activiteitendoel

Hartslagmeting

Ondanks de lage prijs beschikt de Forerunner 35 over een optische hartslagmeter. Dit houdt in dat de hartslagsensor bevestigd is aan de achterzijde van het klokwerk en drukt tegen de pols. Op deze wijze kan de Forerunner 35 een hartslagmeting uitvoeren.

Tevens kan je goed in hartslagzones trainen en geeft het horloge indien nodig waarschuwing indien je boven je beoogde hartslagzone traint.

Lees ook: Welke Garmin Forerunner past bij mij?

Batterijduur

Wel opvallend is aan de Forerunner 35, is dat de batterijduur zeer goed is (kijkend naar zijn prijsklasse). Het sporthorloge gaat maar liefst 13 uur mee in GPS-modus en 9 dagen in de smartwatch modus. Hierdoor hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over een snel oprakende batterij.

Conclusie

Ben je op zoek naar een goed en gebruiksvriendelijk hardloophorloge of fietshorloge voor een betaalbare prijs? Dan heb je aan de Forerunner 35 zeker een goede koop. Het horloge doet in principe wat hij moet doen. Maar heeft niet de uitgebreide functionaliteiten van een Forerunner 245 of Forerunner 945. Wil je enkel je gelopen afstand, route en hartslag registreren via je horloge? Dan is de Forerunner 35 een voordelige en functionele koop.

Waar kan je de Garmin Forerunner 35 kopen?

De Garmin Forerunner 35 is verkrijgbaar bij zowel Bol.com als Coolblue.nl

Eindconclusie Garmin Forerunner 35

“Ben je op zoek naar een goed en gebruiksvriendelijk hardloophorloge of fietshorloge voor een betaalbare prijs? Dan heb je aan de Forerunner 35 zeker een goede koop. Het horloge doet in principe wat hij moet doen. Maar heeft niet de uitgebreide functionaliteiten van een Forerunner 245 of Forerunner 945. Wil je enkel je gelopen afstand, route en hartslag registreren via je horloge? Dan is de Forerunner 35 een voordelige en functionele koop.”

NU Hardlopen

Voordelen

  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

  • Groot scherm

  • Licht van gewicht

Nadelen

  • Geen kleurenscherm

  • Basisfuncties

Bekijk laagste prijs!
Score: 9 / 10

Was dit niet het perfecte horloge voor jou? Bekijk de andere reviews op onze website!