Een van de premium sporthorloges uit de Forerunner-lijn van Garmin is de Forerunner 645!

Garmin Forerunner 645

Review Garmin Forerunner 645

 • Garmin Pay (In sommige landen nog niet beschikbaar)

 • Hardloopdynamiek

 • Prestatiemetingen

 • Ruime accuduur

Laagste Prijs

Ben je op zoek naar een geschikt multisporthorloge om meerdere sporten mee te beoefenen of wil je bijvoorbeeld gaan trainen voor een triatlon? Dan is dit broertje van de Forerunner 945 voor jou weggelegd. Deze Forerunner van Garmin beschikt namelijk over diverse sportprofielen, waardoor je bijvoorbeeld kan gaan hardlopen, fietsen, zwemmen, cross-trainen, indoor-trainen.

Design en bediening

Misschien wel het belangrijkste aspect van de Forerunner 645, is dat het horloge beschikbaar is in twee varianten. Één variant is met muziek functionaliteit (Forerunner 645 music) en de andere niet. De Forerunner die wel de beschikking heeft over muziek, heeft uiteraard een meerprijs. Qua uiterlijk en overige functionaliteiten zijn deze twee modellen volledig identiek aan elkaar. 

De Forerunner 645 is beschikbaar in verschillende kleuren. Waardoor je zelf je eigen kleurkeuze kan maken. De Forerunner 645 heeft een rond scherm met in totaal vijf knoppen. Hiervan zijn er drie knoppen aan de linkerkant en twee knoppen rechterzijkant.

Het scherm is gewoon goed, met zijn 240×240 px resolutie scherm is de het scherm gemakkelijk af te lezen. Ook het gewicht (41,8 gram) is behoorlijk licht voor een sporthorloge. 

De Garmin Forerunner 645 beschikt niet over een touchscreen, wat in onze ogen goed is. Net zoals bij andere touchscreen sporthorloge werkt ‘touchscreen’ in de praktijk (tijdens het hardlopen of fietsen) gewoon zeer onhandig. De knoppen aan de zijkant van de Forerunner 645 werken prima en de bediening gaat erg vlot.  

Batterijduur

De Batterijduur van de Forerunner 645 is gewoon goed, net zoals eigenlijk elk Forerunner model van Garmin. Dit sporthorloge gaat 7 dagen mee in gewone modus en 12 uur mee in de GPS-modus.

Garmin Pay

Dit sporthorloge is voorzien van de contactloze betalingsmogelijkheid van Garmin, namelijk Garmin Pay. Met Garmin Pay hoef je niet meer je portemonnee te trekken voor bijvoorbeeld een bakje koffie. Met de Forerunner 645 hoef je enkel het horloge op het betalingssysteem te plaatsen en de transactie wordt vanzelf voltooid. Op deze manier betaal snel en eenvoudig via jouw Forerunner 645.

Hartslagmeting

Zoals bij meerdere modellen uit de Forerunner-lijn van Garmin, wordt ook bij deze Forerunner 645 de hartslag gemeten via de pols. Dit wordt ook wel een optische hartslagmeting genoemd. Bij deze optische hartslagmeting is een sensor bevestigd aan de de achterzijde van de body van de Forerunner 645. Deze sensor (infrarood) meet hieronder onder andere jouw hartslagfrequentie.

Uiteraard is het ook mogelijk om een externe hartslagband van Garmin aan te sluiten op de Forerunner 645.

Smartwatch

Ben je op zoek naar combinatie van een goed en functioneel sporthorloge en een smartwatch? De Forerunner 645 is compatibele met een smartphone, waardoor je push-berichten op je Forerunner 645 kan ontvangen. Hierbij kan je onder andere sms-berichten, social media-updates en e-mails ontvangen

Functionaliteiten

Een minder punt van de Garmin Forerunner 645 is dat het horloge eigenlijk niet geschikt is voor multi-sporters. De Forerunner 645 is een specifiek horloge voor de fanatiek hardlopers. Indien je een hardloper bent, dan heb je veel aan de mogelijkheidheden van de Forerunner 645.

Één hiervan is de Hardloopdynamiek. Dit is een zeer interessante functie van Garmin om het hardloop- en fitnessniveau te analyseren. De Forerunner 645 kan (net zoals de Garmin Forerunner 945) een inschatting maken van je ‘Hardloopdynamiek’, De hardloopdynamiek wordt berekend aan de hand van:

 1. Grondcontactijd’, de tijd hoelang je contact maakt met de grond tijdens iedere stap.
 2. Grondcontacttijd-balans, door de balans te meten tussen de symmetrie van het linker- en rechterbeen tijdens het hardlopen. Op deze wijze krijg je inzichten in hoeverre je hardloopstijl in balans is in vergelijking met andere hardlopers. Hierbij moet je uitgaan dat de perfecte balans 50/50 is. Dit is wel het perfecte plaatje, maar in werkelijkheid loopt niemand helemaal perfect in symmetrie. Je hoeft dus daarom niet gelijk aan de bel te trekken, indien deze getallen anders uitvallen.
 3. Cadans: Ofwel hoeveel stappen maak je in een minuut tijd tijdens het hardlopen.
 1. Staplengte: Wat is de lengte van je stappen tijdens het hardlopen.
 2. Verticale oscillatie: Wat is verticale afzetkracht bij elke stap die je zet. In de praktijk is het vaak zo dat ‘hoe kleiner de verticale oscillatie, des te efficiënter de loopstijl’.

Note: Indien je op een zachte of heuvelachtige achtergrond loopt kan de ‘Grondcontacttijd-balans worden beïnvloed.

Met de hardloopdynamiek mogelijkheid die in de Forerunner 645 bezit word je optimaal voorbereidt op je komende wedstrijden. 

Alternatief voor de Forerunner 645

Een alternatief voor de Forerunner 645, is de Forerunner 945 van Garmin. Deze Forerunner is beter geschikt voor multi-sporters, zoals triatleten en beschikt over nog meer sportprofielen. De Garmin Forerunner 945 is wel het premium-model van Garmin, dus je zal hiervoor wel een flinke meerprijs voor betalen. 

Lees ook: Welke Garmin Forerunner past bij mij?

Conclusie Forerunner 645

Zowel de Forerunner 645 en de Forerunner 645 Music zijn goede en stijlvolle sporthorloges. Zeker de hardloopdynamiek geeft voor hardlopers net dat even meer trainingsdata voor hardlopers, waardoor je nog een uitgebreidere analyse kan krijgen over je hardlooptraining.

Daarnaast vinden wij het ook fijn dat er een keuze is voor Forerunner 645 met ‘muziek functionaliteit’ en zonder. Als je geen behoefte hebt aan muziek op je sporthorloge, dan hoef je hier geen meerprijs voor te betalen.

Waar kan je de Garmin Forerunner 645 kopen?

De Garmin Forerunner 645 is verkrijgbaar bij zowel Bol.com als Coolblue.nl

Eindconclusie Garmin Forerunner 645

“Zowel de Forerunner 645 als de Forerunner 645 Music zijn goede en stijlvolle sporthorloges. Zeker de hardloopdynamiek geeft voor hardlopers net dat stukje meer trainingsdata voor hardlopers, waardoor je nog een uitgebreidere analyse kan krijgen van je hardlooptraining.”

NU Hardlopen

Voordelen

 • Polshartslagmeting

 • Garmin Pay

 • Muziekfunctie (optioneel)

Nadelen

 • Geen mutli-sportmodus

 • Geen Pulse OX sensor

Bekijk laagste prijs!
Score: 9 / 10

Was dit niet het perfecte horloge voor jou? Bekijk de andere reviews op onze website!