Garmin staat er om bekend om hoogwaardige sporthorloges te maken. Zo is er de zeer populaire Forerunner lijn van Garmin. Binnen de Forerunner lijn vallen zeer veel hardloophorloge van Garmin. Zo is er ook deze Garmin Forerunner 735XT. In dit artikel geven wij onze kijk op dit mooie hardloophorloge van Garmin.

Garmin Forerunner 735xt links voor aanzicht

Review Garmin Forerunner 735XT

 • 44g (met polsband)

 • Interne pols hartslagmeting

 • Kleurenscherm

 • Waterbestendig

 • Notificaties ontvangen

Laagste Prijs

Het design van de Garmin Forerunner 735XT

Net als de andere Garmin Forerunner modellen is de 735XT gemaakt van kunststof. Door het gebruik van kunststof gaat dit hardloophorloge zeer lang mee.

Het hardloophorloge heeft een kleuren LCD-scherm van 1,23 cm. Hierdoor kan je tijdens het hardlopen gemakkelijk al jouw gegevens aflezen. De Garmin Forerunner 735XT is daarnaast ook waterbestendig, hierdoor is het ook te gebruiken als multisport horloge. Wanneer je aan triatlon doet is dit dan ook een uitstekend sporthorloge. Door de ingebouwde triatlon functie kan je ook switchen van type activiteit tijden je triatlon, wat een zeer gave functie is!

Lees ook: Beste sporthorloges 2020

Hartslagmeting van de Forerunner 735XT

Naast dat dit hardloophorloge gemakkelijk je route via GPS bijhoudt zijn er nog tal van andere gave functies op dit horloge. Zo heeft dit horloge een ingebouwde hartslagmeter, ook wel de pols hartslagmeter genoemd. Hierdoor is het niet meer nodig om een borstband te dragen tijdens het hardlopen. Echter hebben wij gemerkt dat de ingebouwde pols hartslagmeter niet altijd even nauwkeurig is. Je kan er dan ook voor kiezen om alsnog een borstband te dragen voor het meten van je hartslag.

Lees ook: Review Garmin Forerunner 945

De GPS van de Garmin Forerunner 735XT

Een van de belangrijkste functies van een hardloophorloge is dat de GPS goed en nauwkeurig werkt. Door middel van GPS wordt bijgehouden hoeveel kilometer je hebt afgelegd en hoe snel je dat hebt gedaan. Dit sporthorloge heeft een zeer goede GPS. Meestal heeft het horloge binnen enkele seconden de juiste GPS ontvangst om te beginnen met een training.

Mocht je de GPS verbinding onderweg kwijtraken, bijvoorbeeld wanneer je onder een tunnel doorgaat, dan berekent het horloge de afstand en de tijd door op basis je snelheid voor het wegvallen. Zo mis je nooit gegevens!

Lees ook: Welke Garmin Forerunner past bij mij?

Batterij duur

Het hardloophorloge beschikt over een accu. Wat betekent dat je deze ook regelmatig dient op te laden via de meegeleverde kabel. De accu gaat bij het gebruik van GPS tijdens een activiteit, rond de 14 uur mee. Na verloop van tijd wordt de kwaliteit van de accu wel minder, echter hebben alle hardloophorloges met een accu hier last van.

Lees ook: Review Garmin Forerunner 45

Het gebruik van Garmin Connect

Alle activiteiten die je opneemt met de Garmin Forerunner 735XT kan je bewaren in de welbekende Garmin Connect App. Binnen deze app kan je al jouw sportactiviteiten opslaan. Dat kunnen je hardlooptraining zijn, maar ook jouw fietsrondjes bijvoorbeeld. Je kunt Garmin connect koppelen met Strava. Hierdoor komen jouw activiteiten gemakkelijk en snel op je Strava account terecht.

Lees ook: Polar Ignite review

Conclusie Garmin Forerunner 735XT

Na het testen zijn we tot de conclusie gekomen dat dit een erg veelzijdig horloge is. Je kan dit horloge namelijk voor nog veel meer sporten gebruiken dan alleen hardlopen. Daarnaast zijn de modellen in de Forerunner lijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Echter heb je ook de Fenix lijn, deze hardloophorloges zijn nog geavanceerder. Al met al is de Garmin Forerunner 735XT een zeer geschikt voor hardlopers die een degelijk horloge zoeken met veel functies.

Lees ook: Review Garmin Fenix 5

Waar koop je de Garmin Forerunner 735XT?

Je kan de Garmin Forerunner 735XT snel en gemakkelijk bestellen bij Bol.com!

Bron foto’s: garmin.com

Eindconclusie Garmin Forerunner 735XT

“Na het testen zijn we tot de conclusie gekomen dat dit een erg veelzijdig horloge is. Je kan dit horloge namelijk voor nog veel meer sporten gebruiken dan alleen hardlopen. Daarnaast zijn de modellen in de Forerunner lijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit.”

NU Hardlopen

Voordelen

 • 44g (met polsband)

 • Interne pols hartslagmeting

 • Kleurenscherm

 • Waterbestendig

 • Notificaties ontvangen

Nadelen

 • Je kan geen notificaties beantwoorden

Bekijk laagste prijs!
Score: 9 / 10

Was dit niet het perfecte horloge voor jou? Bekijk de andere reviews op onze website!