Als je gaat sporten in donkere omstandigheden, dan kan het fijn zijn om goed verlicht de weg op te gaan. Decathlon heeft een product die de hardloper goed verlicht, namelijk de Runlight. Is dit hardlooplicht nou spul of prul, wij van NU Hardlopen hebben het getest.

Bestel de Kalenji Runlight!

Decalthon heeft een groot assortiment, met diverse goedkope en innovatieve producten. De Kalenji Runlight van Decathlon is een hardlooplicht, die hardlopers niet alleen zichtbaar maakt, maar ook zicht kan geven tijdens het hardlopen. Het is dus naast de veiligheid ook een efficiënt en multifunctioneel product.

Het licht is verkrijgbaar in twee soorten, de Kalenji Runlight 100 en de Kalenji Runlight 250. Het enige verschil tussen de twee is dat de een vermogen heeft van 100 lumen en de andere van 250 lumen. Met lumen wordt de lichtopbrengst van de lamp aangeduid. Voor deze test hebben we de Kalenji Runlight 250 getest, een simpel waterbestendig product met een sterke lamp. De prijs van de Kalenji Runlight 250 is €39,99 en van de Kalenji Runlight 100 €19,99. Naast een goede lamp is een Strava horloge essentieel! Zo deel jij al jouw gegevens met mede sporters op Strava!

Bevestiging

Het product is te bevestigen om de borst. Het product is nu driemaal getest en we moeten zeggen dat het toch wel een erg goed product is. Het is namelijk erg licht van gewicht en je neemt daarom ook niet super veel extra gewicht mee. Daarnaast zit het product erg comfortabel om de borst, zowel voor de vrouwen als voor de mannen.

Ondanks dat het product om de borst is bevestigd, kan er gebruik worden gemaakt van een hartslagband. De Runlight van Decathlon zit namelijk net iets hoger dan het gebied waar de hartslagband zit. Als je beide producten tegelijk wilt gebruiken, dan is dat mogelijk.

Runlight Kalenji licht voorkant

Runlight-Kalenji-licht-voorkant

Runlight-Kalenji-licht-voorkant

Indien je de lamp hebt bevestigd om je lichaam, dan de kan je de lamp verstellen in verschillende richtingen, van boven en beneden. Dit is ideaal, want tijdens het hardlopen blijft deze stand stabiel en kan je dit nog tijdens het lopen verstellen.

Lamp van Kalenji Runlight

In onze test hebben we de Kalenji Runlight 250 getest. Deze bevat twee standen qua lichtopbrengst. Indien je één keer op de knop drukt geeft het een lichtopbrengst van 125Lm. Als je vervolgens dan nogmaals een keer op de knop drukt aan de bovenzijde, dan geeft hij een lichtopbrengst van 250Lm.

Het nadeel van de Runlight is dat het licht zelfs zo sterk is dat tegemoet komende mensen verblind kunnen worden. Zelfs op de laagste stand is dit wel een probleem. Het heeft natuurlijk wel als voordeel voor jou als hardloper dat je goed zicht heb tijdens het lopen.

Onze tip bij het gebruik van de Kalenji Runlight is om de lamp in de laagst kantelbare stand te plaatsen (naar beneden gericht). Hiermee ben je voldoende zichtbaar voor het verkeer en is de lamp gericht op de grond, waardoor je hier ook nog goed zicht hebt op de grond.

Kalenji Runlight achterlamp

Kalenji-Runlight-achterlamp

Kalenji-Runlight-achterlamp

Tevens beschikt de Kalenji Runlight over een lamp aan de achterzijde. Deze is in tegenstelling tot de voorkant en minder vel. Ook hebben wij er geen erg in dat wij aan het lopen zijn met zo een kastje op de rug.

Opladen en batterijduur Kalenji Runlight

Het opladen van de Kalenji Runlight gaat zeer gemakkelijk. Het rode achterlicht heeft namelijk een punt waar een USB poort zit. Met het bijgeleverde snoertje is opladen via de USB gemakkelijk.

Tevens is het aflezen van de batterijduur erg overzichtelijk. Het licht aan de achterkant bestaat namelijk uit drie kleine lampjes. Indien deze alleen drie lichtjes geven, dan is hij volledig of bijna vol. Indien het licht voor minder dan 1/3 vol zit dan geeft hij dit ook aan, door één lampje te laten branden.

Lees ook: Review Polar V800

Volgens de productverpakking gaat de lamp op een volle sterkte van 250Lm, 3,5 uur mee. Op een sterkte van 125Lm gaat de lamp 6 uur mee. Volgens onze bevindingen komt dit goed overeen met de werkelijkheid.

Eindoordeel Kalenji Runlight

Het belangrijkste is dat het product comfortabel zit tijdens het hardlopen. Wij ondervinden geen hinder van het Runlight, in de vorm van lichamelijk irritatie. Wel is de lamp erg vel en kan het felle licht verblindend zijn. Het product is functioneel en makkelijk te bevestigen. Misschien is de 250Lm variant, wat te overdreven en komen de meeste hardlopers er wel vanaf met een 100Lm.

Wij denken daarom dat de Kalenji Runlight zeker een handig product is voor de hardloper die echt van plan is om in donkere omstandigheden op pad te gaan. In is hardlopen goed voor je lees of hardlopen goed of slecht voor je is!

Bestel de Kalenji Runlight!
Score: 9/10