Sportmerk New Balance is al sinds jaar en dag een bekende speler in de sportwereld. Zij hebben daarnaast ook veel verschillende soorten hardloopschoenen. Één van die hardloopschoenen is de New Balance 890v6. Nuhardlopen.nl neemt deze schoen eens goed onder loep.

De schoen ziet er voor een duurloopschoen goed uit. Het uiterlijk en de structuur zien er ook op het eerste gezicht daarom bij ons erg mooi uit. Wat meteen opviel aan de schoen is de zool aan de onderkant, deze bevat weinig profiel en is vrij vlak. Ook voelde deze demping vrij hard aan.

Test van de New Balance 890 v6

Na rond de 200km te hebben hardgelopen op de New Balance 890v6, zijn wij erachter gekomen dat het een goede, comfortabele en vooral lichte duurloopschoen is. Het is wel even wennen in het begin, wat de 890 v6 voelt anders aan dan de normale hardloopschoen.

Het beeld wat wij hadden in het begin over de schoen werd direct bevestigd, doordat de schoen aan de onderkant weinig profiel bevat, is deze schoen erg direct en stijf. Dit is vooral even wennen in de beginfase. Ook is de schoen in tegenstelling tot andere duurloopschoenen een stuk lichter, dit was ook meteen merkbaar tijdens het hardlopen. Naar onze mening zit de hardloopschoen erg lekker en comfortabel. Het bovenwerk is ademend en voelt erg zacht aan. De zool van de 890 is neutraal, waardoor er geen sprak is van pronatie.

Lees ook: Review Polar V800

“Het gewicht van de New Balance 890v6 is 255 gram. Dit is aan de lichte kant voor een duurloopschoen.”

Doordat de schoen een vrij harde zool heeft voel het grondcontact erg direct aan. Tevens is deze onderkant erg vlak. Deze structuur van de schoen heeft dan wel bij gladde omstandigheden al flink minder grip. Dit is naar ons idee wel minpuntje.

NB onderkant

Deze schoen is daarom naar onze mening de perfect schoen voor op de weg. Het kan daarom gebruik worden als een wedstrijdschoen of een hardloopschoen voor de snelle duurloop. Indien je een beginnende loper bent is de New Balance 890v6 schoen echt geschikt voor de snelle duurlopen, baantrainingen of tempo sessies. Het lichte gewicht in combinatie met het directe karakter van de schoen zorgt ervoor dat je over weg vliegt.

Lees ook: Hardloop wedstrijdschoenen

Conclusie New Balance 890 v6

Het ligt er aan of jij als persoon houdt van een schoen met direct grondcontact, maar in onze ogen is de 890 van een ideale snelle trainings- of wedstrijdschoen. Tevens is de schoen qua look and feel erg mooi en comfortabel. Wij vinden de New Balance 890 v6 een zeer prettig schoen voor zowel de training als de wedstrijd.

Ben je meer opzoek naar een variant met meer demping dan is de 880v van New Balance misschien beter geschikt voor jou. Deze 880v beschikt namelijk over meer demping, maar is in tegenstelling tot de New Balance 890v6 weer wat zwaarder en directer.

Wil jij meer informatie over de New Balance 890 v6, kijk dan even op de website van New Balance.

Heb jij de New Balance 890 in gebruik en ben jij het eens of niet eens met onze bevindingen hierboven? Laat het ons dan in de reactie hier beneden weten wat jij van deze hardloopschoen vindt.