De New Balance 890v7 is op het eerste gezicht vrij licht van gewicht. Ook iets wat meteen opvalt is het bovenwerk van de hardloopschoen, wat een soort van ‘sok variant’ is, deze sluit naadloos aan om de voet. Als je het nieuwe model vergelijkt met het oude model van de 890, dan de nieuwe versie iets zachter. Het oude model voelde nogal direct aan tijdens het hardlopen.

Pasvorm en comfort

De pasvorm van de New Balance 890v7 is perfect. De schoen sluit goed om de voet heen, waardoor je weinig tot geen wrijving hebt tijdens het lopen. Naar ons idee een perfecte pasvorm dus!

New balance 890v7 linkerzijkant

Stabiliteit van de 890v7

De stabiliteit van de schoen is oke te noemen, niet super, maar dat past bij een lichte hardloopschoen. Indien je een beginnende hardloper bent of een zwaardere hardloper dan raden wij de 890 af. De 890 zit vrij comfortabel en is licht van gewicht, waardoor de schoen aan stabiliteit heeft ingeleverd. Zoek je een New Balance hardloopschoen die wel over stabiliteit beschikt neem dan de New Balance 880v6 of het nieuwe model van de 880-lijn.

Design van de hardloopschoen

Misschien voor sommige hardlopers een belangrijke factor: het design van de hardloopschoen. Als wij het design van de schoen moeten beoordelen, dan vinden wij deze oke. Je zou de schoen wellicht kunnen gebruiken als lifestyle schoen, maar dat is natuurlijk wel een persoonlijke keuze. 

New balance 890v7 achterkant

Conclusie New Balance 890v7

De New Balance 890v7 lijkt veel op de vorige versie. Alleen is de 890v7 nog lichter dan zijn voorganger, tevens sluit het bovenwerk nog beter aan om de voet.

Ben je op zoek naar een goede, lichte en smalle hardloopschoen? Dan is de New Balance 890v7 zeker een goede hardloopschoen. Deze hardloopschoen sluit goed aan om de voet en is licht van gewicht. Voor tempowerk en om snellere duurlopen te doen is de hardloopschoen daarom ideaal. Ook is de schoen met zijn gewicht geschikt als wedstrijdschoen!

Daarnaast gebruik ik de hardloopschoen soms als lifestyle schoen. Het design ziet er gewoon goed uit, het bovenwerk sluit goed aan om de voet en de hardloopschoen loopt gewoon goed.

Indien je meer op zoek bent naar een hardloopschoen voor het echte langere werk, dan kun je beter een hardloopschoen kiezen die wat steviger, zwaarder en over meer demping beschikt dan de 890v7. De hardloopschoen is namelijk erg licht en daarmee echt geschikt voor het snellere werk. De New Balance 890v7 zou daarom ook een perfecte hardloopwedstrijd schoen zijn.