De Polar Grit X, een prachtig multisporthorloge voor de outdoor liefhebber. Met de Polar Grit X heb je een zeer compleet sporthorloge. Zo is dit horloge voorzien van een GPS en een kompas. Uiteraard kan je met de Polar Grit X ook gebruik maken van het trainingsplatform van Polar, Polar Flow!

In deze review zullen we uitgebreid ingaan op alle functionaliteiten van de Polar Grit X.

Polar Grit X

Review Polar Grit X

  • Zeer veel functies

  • Nauwkeurige pols hartslagmeter

  • Strak design

  • Lange batterijduur: 40 uur met GPS

  • Ingebouwde hardloopvermogensmeter

Laagste Prijs

Het design van de Polar Grit X

Op het eerste gezicht ziet het horloge er qua design goed uit. Het sporthorloge is erg robuust, het kan dus wel tegen een stootje! Ondanks de Polar Grit X dus erg stevig is, is deze toch licht van gewicht. Hierdoor merk je amper dat je een horloge draagt tijdens jouw sportactiviteit. 

Daarnaast is het een ook een stijlvol horloge. Zo kan je het sporthorloge ook eventueel dragen buiten je sportieve activiteiten om. De Polar Grit X is verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren bandjes. Zo kan je kiezen uit zwart, groen of wit. Het is ook mogelijk om later alleen het bandje te verwisselen, mocht je toe zijn aan een nieuwe kleur.

De batterijduur van de Polar Grit X

Als sporter is het vaak een belangrijk punt waar je op let bij de aanschaf van een sporthorloge. Dan hebben we het natuurlijk over de batterij van het sporthorloge. De Polar Grit X heeft een batterijduur van maar liefst 100 uur. Maar je kan er vanuit gaan dat je bij gemiddeld sporten de Polar Grit X slechts 1 keer per week hoeft op te laden. Met GPS aan kan de Polar Grit X ongeveer 40 uur lang mee. 

Daarnaast zijn er ook ingebouwde energiebesparende functies, zo heb je niet snel een lege batterij tijdens je sportactiviteit.

polar grit x gebruik

Functionaliteiten van de Polar Grit X

Hill Splitter

De Hill Splitter functie vertelt je alles over de hoogteverschillen tijdens een sportactiviteit. Zo krijg je bergopwaartse en bergafwaartse statistieken van Hill Splitter. Zo zie je hoe je presteert bij stijgingen en dalingen op jouw route.

Fuel Wise

Een nieuwe functie op de Polar Grit X is de Fuel Wise. Je kan dit zien als een voedingsassistent. Deze functie geeft automatisch een seintje wanneer je het beste kunt gaan drinken tijdens bijvoorbeeld een lange duurloop. Fuel Wise zorgt ervoor dat je het voedingsstoffen het juiste niveau houden om ook langere training aan te kunnen. 

Weersvoorspellingen

Op de Polar Grit X kan je ook de weersverwachting bekijken. Dit kan je momenteel doen voor de komende dagen. Wij vinden dit een handige functie. Zo kan je snel op je sporthorloge kijken of het wel het juiste weer is om een rondje te gaan hardlopen.

Navigeren met de Polar Grit X

Er komen steeds meer horloge op de markt die ook de route kunnen aangeven tijdens een rondje hardlopen. De Polar Grit X maakt het mogelijk om voor een activiteit een route in te laden op het horloge. Middels Komoot navigeert de Polar Grit X jouw langs de juiste wegen. Met de Komoot app op de Polar Grit X is navigeren voor iedereen zeer makkelijk!

Waar koop je de Polar Grit X?

Ben je enthousiast geworden over de Polar Grit X? Dan kan je dit sporthorloge bestellen bij de volgende webshops:

Video impressie van de Polar Grit X review

“De Polar Grit X is in onze ogen echt een top hardloophorloge. Daarnaast kan je dit sporthorloge echt voor allerlei sporten gebruiken. Daarnaast heeft de Polar Grit X een zeer strak en mooi design. Dit maakt het dat je wel gezien mag worden met die sporthorloge! ”

NU Hardlopen

Voordelen

  • Zeer veel functies

  • Zeer lange en goede batterijduur

  • Ingebouwde hardloopvermogensmeter

Nadelen

  • Geen goedkoop sporthorloge

Bekijk laagste prijs!
Score: 9/10

Was dit niet het perfecte horloge voor jou? Bekijk de andere reviews op onze website!