Je bent op zoek naar een sporthorloge, maar je wilt niet meteen de hoofdprijs betalen voor je sporthorloge. Dan biedt de Polar M200 uitkomst! De Polar M200 is namelijk een perfect instapmodel sporthorloge. Je leest een uitgebreide review van dit sporthorloge!

Polar M200

Review Polar M200

 • Ontvang meldingen van je telefoon

 • Ingebouwde hartslagmeter

 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

 • Houd het aantal calorieën bij dat je verbrandt

Laagste Prijs

Het design van de Polar M200

Een sporthorloge hoeft niet altijd een mooi en strak design te hebben. Echter dragen mensen steeds vaker een sporthorloge in het dagelijks leven. Dit omdat veel sporthorloges ook een activitytracker zijn. De Polar M200 is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Toch moeten wij wel aangeven dat het uiterlijk van de Polar M200 vrij sportief is. Wij denken daarom niet dat jij snel dit sporthorloge in je vrije tijd zal gaan dragen. 

Het sporthorloge heeft daarom een goede sportieve uitstraling . Het horloge is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Het bandje van het horloge zou je eventueel kunnen vervangen voor een andere kleur, dit is ideaal indien jij graag varieert van design. 

Het scherm van het horloge is geen touchscreen, je kunt de Polar M200 bedienen met de knoppen aan de zijkant van het horloge. Het scherm van het sporthorloge is niet heel groot, wat het aflezen van de gegevens iets lastiger maakt tijdens het sporten.

De bediening van de Polar M200

Zoals eerder aangegeven beschikt de Polar M200 niet over een touchscreen mogelijkheid. In het geval van een sporthorloge vinden wij het juist fijn als een sporthorloge hier juist niet over beschikt. Ja, dat klinkt best wel raar, maar het is wel zo. Vaak zijn horloge die bediend dienen te worden via touchscreen scherm niet handig om trainen, dit komt vanwege regen of zweet wat tijdens het sporten op het horloge kan komen. 

De Polar M200 is een zeer gebruiksvriendelijke sporthorloge. Wij verwachten daarom niet dat jij de gebruiksaanwijzing zal gaan gebruiken. Het is mogelijk om alles naar wens in te stellen. De bediening van het horloge gebeurt volledig door op de knoppen aan de zijkant van het horloge te drukken. Zoals zojuist vermeld vinden wij dit een stuk fijner werken dan sporthorloges die over een touchscreen beschikken. 

Wanneer je een activiteit wilt starten kan je kiezen uit de sport die je gaat beoefenen. Wanneer je het horloge wilt gebruiken om te gaan hardlopen meet je gemakkelijk de afstand en tijd. Je kunt daarnaast de ronde tijden automatisch klokken met de Polar M200. Het kan namelijk zo zijn dat je iedere 200 meter een ‘lap’ wil. Wanneer je dan een ‘lap’ hebt afgelegd wordt de ‘lap’ opgeslagen en krijg je direct een melding met de afgelegd tij/snelheid van jouw ‘lap’. Een zeer waardevolle functie. Je kunt er ook voor kiezen om je rondjes handmatig te klokken door op de knop te drukken tijdens je training.

Welke functies heeft de Polar M200?

GPS

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken op een hardloophorloge, de gps functie! Met de gps functie wordt de afstand gemeten die je loopt en de daarbij behorend route. De Polar M200 heeft een nauwkeurig gps. Je kunt er voor kiezen om na jouw rondje hardlopen alle statistieken te bekijken op de Polar Flow app. Maar je kunt er ook voor kiezen om tijdens je hardlooprondje per kilometer een melding te krijgen van de tijd dat je over een kilometer hebt gedaan. Uiteraard kan je dit allemaal gemakkelijk instellen.

Ingebouwde hartslagmeter / optische hartslagmeter

Zoals veel hardloophorloges tegenwoordig heeft ook de Polar M200 een ingebouwde polshartslagmeter, ook wel een optische hartslagmeter genoemd. Het grote voordeel hiervan is dat het niet meer nodig is om een borstband te dragen voor het meten van de hartslag. Uit testen blijkt dat de optische hartslagmeter van de Polar M200 redelijk nauwkeurig is. Voor uiterste nauwkeurigheid raden bij toch een borstband aan. 

Deze polshartslagmeter is bevestigd aan de achterzijde van de Polar M200. Deze sensor drukt hierbij tegen de pols aan, waardoor de polshartslag gemeten kan worden. 

De optische hartslagmeter van de M200 kan zeer gemakkelijk gebruikt worden tijdens bijvoorbeeld het hardlopen. Je kunt achteraf en tijdens een activiteit de hartslag inzien. Dit sporthorloge meet geen hartslag tijdens het zwemmen, ook wordt de hartslag niet 24/7 gemeten, wat bij veel andere sporthorloges tegenwoordig wel het geval is.

Waterdichtheid van de Polar M200

Mocht je willen zwemmen met die sporthorloge dan is dit mogelijk. De Polar M200 is namelijk waterdicht. Zo kan je ook tijdens een zwemtraining je horloge gewoon omhouden. Zoals eerder aangegeven, wordt de hartslag niet gemeten via de optische hartslagmeter.

Batterij van de Polar M200

Dit sporthorloge beschikt over een oplaadbare batterij. De batterij kan je gemakkelijk opladen via de meegeleverde kabel die je middel een USB poort kunt opladen. Wanneer je veel activiteiten doet met GPS aan, dan raakt de batterij snel leeg. Zonder GPS gaat het horloge lang mee!

 • Oplaadbare 180 mAh lithiumpolymeerbatterij
 • Batterijduur: tot 6 dagen (bij 24/7 activiteitsmeting en 1 uur/dag trainen met GPS en optische hartslagmeter, zonder smartphone meldingen)

Om het horloge op te laden dien je de Polar M200 uit het bandje te halen. 

Waar kan je de Polar M200 kopen?

Als je de Polar M200 wilt aanschaffen dan kan je dat bijvoorbeeld bij Bol.com of bij Coolblue doen. Bij deze webshops heb je de Polar M200 vaak de volgende werkdag in huis.

Eindconclusie Polar M200

“De Polar M200 is een prima sporthorloge voor de sporter die een basic sporthorloge zoekt met een aantal essentiële functies. Zoals een goede gps functie en een optische hartslagmeter. Mocht je op zoek zijn naar een betaalbaar hardloophorloge, dan is de Polar M200 zeker een goede koop!”

NU Hardlopen

Voordelen

 • Ontvang meldingen van je telefoon

 • Ingebouwde hartslagmeter

 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Bevat alleen basisfuncties

 • Geen kleurenscherm

Bekijk laagste prijs!
Score: 8 / 10

Was dit niet het perfecte horloge voor jou? Bekijk de andere reviews op onze website!