De Polar M430 is de opvolger van de Polar M400. Deze nieuwe versie bevat dan ook een aantal mooie verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Dit sporthorloge bevat een aantal mooie functies. Zoals de ingebouwde polshartslagmeter en de bluetooth functie. Je leest een uitgebreide Review van de Polar M430!

Plus-minpunten Polar M430

 • Bluetooth functie

 • Ingebouwde polshartslagmeter

 • 46 mm schermdiagonaal

 • Waterdicht tot wel 30 meter

 • Ontvang meldingen van je smartphone

 • Batterijduur 8 uur bij gebruik van GPS

 • Geen kleurenscherm

 • Het bandje is niet verwisselbaar voor bijvoorbeeld een andere kleur

 • Geen strak design

Bekijk prijs bij Coolblue!
Bekijk prijs bij Bol.com!

Het design van de Polar M430

Het sporthorloges is gemaakt van kunstof. Hierdoor gaat het horloge lang mee. De Polar M430 is verkrijgbaar in verschillende kleuren bandjes. De keuze bestaat uit wit, oranje of zwart. Helaas is het niet mogelijk om het bandje te vervangen voor bijvoorbeeld een andere kleur. 

Het sporthorloge is qua design vrij basic. Je zult dit horloge dan ook niet zo snel dragen als vrijetijds horloge. Daarnaast beschikt de Polar M430 niet over een kleurenscherm, dit maakt het aflezen van gegevens soms wat lastig.

Polar M430

Polar M430

De ingebouwde polshartslagmeter

Veel nieuwe hardloophorloges hebben het, de ingebouwde hartslagmeter. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om een hartslagband te dragen. De hartslag wordt gemeten door de zes ingebouwde LED sensoren. Echter hebben wij ervaren dat de ingebouwde pols hartslagmeters helaas niet zo nauwkeurig zijn. Je kunt er daarom dan ook voor kiezen om een borstband hartslagmeter via bluetooth te koppelen aan de Polar M430.

De Polar M430 als smartwatch gebruiken

De Polar M430 kun je gemakkelijk koppelen met je smartphone, bijvoorbeeld een IOS of Android device. Wanneer het sporthorloge, middels bluetooth, aan de smartphone is verbonden kan je notificaties ontvangen op de Polar M430. Dit kan bijvoorbeeld een inkomend gesprek zijn of een SMS bericht. Wil je het horloge enkel gebruiken voor het ontvangen van notificaties, dan bevelen wij toch andere horloges aan die beter geschikt zijn als ‘smartwatch’. Bijvoorbeeld de Garmin Fenix 5 of een Apple Watch. De Polar M430 beschikt alleen over de basis notificaties functies en is op dit vlak minder geavanceerd. 

Lees ook: Polar Vantage M Review

Batterij van de Polar M430

De Polar M430 beschikt over een oplaadbare batterij. Hoe lang je een volledig opgeladen horloge kunt gebruikt hangt af van waar je het hardloophorloge voor gebruikt. Bij het gebruik van de GPS functie zal het horloge beduidend sneller leeg zijn.

 • Oplaadbare 240 mAh lithium polymeer batterij
 • Ingeschakelde GPS en optische hartslagmeting: 8 uur
 • Dagelijks trainingssessie, continue hartslagmeting en meldingen: ‎5 dagen
 • Geen trainingssessie, geen meldingen, continue hartslagmeting: ‎14 dagen

De Polar M430 gebruiken voor verschillende sporten

De Polar M430 is niet alleen geschikt voor hardlooptrainingen. Het betreft namelijk een multisport horloge. Je kunt dit sporthorloge ook gebruiken voor het fietsen, zwemmen of bijvoorbeeld tijdens een hike tocht. Middels de GPS op dit sporthorloge wordt zeer nauwkeurig de afstand en snelheid bijgehouden. 

Waterdicht 

De Polar M430 is waterdicht tot een diepte van wel 30 meter. Een stukje zwemmen met dit sporthorloge is dan ook geen enkel probleem! Ook tijdens het zwemmen wordt jouw hartslag gemeten via de ingebouwde hartslagmeter. Dit is een zeer handige functie van dit sporthorloge.

Gebruik Polar Flow 

Nadat je hebt gesport kan je jouw activiteiten uploaden naar de Polar Flow app. In deze app worden al jouw sportactiviteiten gemakkelijk en overzichtelijk bijgehouden. Je kan de Polar M430 synchroniseren via de meegeleverde USB kabel of via de Polar Flow App middels Bluetooth. Met 1 druk op de knop staan al jouw gegevens op Polar Flow. Ook kan je Polar Flow koppelen aan Strava. Zo worden al jouw activiteiten direct gesynchroniseerd naar Strava!

Polar Flow App Polar M430

Polar Flow App Polar M430

Krijg inzicht in je slaappatroon met Sleep Plus

Een gave functie van de Polar M430 is de Sleep Plus functie. Wanneer je het sporthorloge draagt tijdens het slapen worden er gegevens verzamelt. Zo kun je na het slapen allerlei inzichten krijgen in jouw slaappatroon. 

Waar kan je de Polar M430 kopen?

Wil je de Polar M430 graag aanschaffen en ben jij enthousiast over dit zeer degelijke sporthorloge? Dan kan je de Polar M430 gemakkelijk en snel bestellen. Bestel het sporthorloge bijvoorbeeld bij Bol.com of Coolblue

Conclusie Review Polar M430

De Polar M430 is zeer geschikt voor sporters die een sporthorloge zoeken met goede basisfuncties. De Polar M430 heeft alle benodigde functies om jouw sportprestaties te meten en zelfs beter te worden! De prijs van dit horloge ligt een stuk lager dan bijvoorbeeld een Garmin Fenix 6, echter heb je met de Polar M430 ook geen zeer uitgebreide functies. Naast de Polar M430 kan je ook voor kiezen om een simpeler model te kiezen, dit is dan de Polar M200.

Bron foto’s: polar.com

Bekijk prijs bij Coolblue!
Bekijk prijs bij Bol.com!
Score: 9/10