Ben je op zoek naar een sporthorloge voor zowel je hardloop-, fiets- of zwemtrainingen? Dan kan het zo zijn dat je uitkomt bij de Polar Vantage M. De Polar Vantage M maakt deel uit van de Vantage serie van Polar. Binnen deze serie heeft Polar verschillende hoogwaardige multisporthorloges die van alle functies zijn voorzien. In dit artikel behandelen wij de Polar Vantage M.

Polar Vantage M Review

Review Polar Vantage M

 • Kleurenscherm

 • Modern uiterlijk inclusief licht van gewicht

 • Polshartslagmeting

 • Goed accuduur

 • Zeer veel sportprofielen!

Laagste Prijs

De Vantage M is het broertje van de Vantage V. Deze Vantage is een hoogwaardig en zeer uitgebreid sporthorloge, waarbij maar liefst 130 sportprofielen geanalyseerd kunnen worden. Of je nu een hardloper, wielrenner of golfer bent, met de Vantage M kun jij je activiteiten gemakkelijk bijhouden.

De Polar Vantage serie is eigenlijk de opvolger van de succesvolle Polar V800. Met deze nieuwe serie Polar modellen is Polar een hele nieuwe weg ingeslagen, want de ‘look-and-feel’ van de Vantage serie is zeer fraai.

Design van de Polar Vantage M

Het design van de Polar Vantage M is heel strak en modern. De knoppen die aan de zijkant van het horloge bevestigt zitten werken prima. De Vantage M heeft een 4,6cm x 4,6 x 1,3 cm scherm, wat vrij groot is voor een sporthorloge. Een voordeel van deze grote afmeting is dat het horloge gemakkelijk is af te lezen. Het gewicht van de Polar Vantage M is heerlijk licht met zijn 45g.

De Polar Vantage M is momenteel verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. Dit is Goud/Zwart, Zwart, Blauw en Wit. 

Ben je na een tijdje het uiterlijk van de Polar Vantage M zat? Dan is het mogelijk om het polsbandje te vervangen en een nieuwe kleur polsband aan te schaffen. Het makkelijkst kan je dit doen via de website van Polar, waarbij je bijvoorbeeld ervoor kan kiezen om een opvallende oranje horlogeband te nemen.

Het Display van de Polar Vantage M is een ‘Always-on’ Display. Dit houdt dus in dat het kleurenscherm van deze Vantage continue aan blijft staan.

Polar Vantage M Review

Polar Vantage M Review

Mogelijkheden van de Polar Vantage M

De functies en mogelijkheden van de Polar Vantage M gaan ver. Zo is de Vantage M niet alleen een multifunctioneel sporthorloge, maar je zou het ook kunnen zien als een acitivity tracker. Want met deze Polar Vantage M kan je 24 uur per dag je bewegingsniveau analyseren.

Oplaadbare batterij

De batterijduur van de Vantage M wordt geschat rond de 30 uur (230mAh-Lip batterij). Polar schrijft op haar website dat de Polar Vantage M zo’n 5 dagen kan meegaan in de normale horlogemodus (met continue hartslagmeting).

Polar Flow 

Indien je een training hebt afgerond dan kan je de Polar Vantage M verbinden met Polar Flow. Dit is het soort van Trainingspeaks of traininslogboek van Polar, waarbij je meer inzichten krijgt in je trainingen. In Polar Flow heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je training te plannen en te analyseren. Daarnaast is het altijd nog een mogelijk om je Polar Vantage M te connecten met Strava. Op Strava kan jij je trainen waar laten zien aan medesporters.

Waterbestendig

Wil je graag zwemmen met de Polar Vantage M? Dat kan! Want de Polar Vantage beschikt over een specifiek zwemprofiel en daarnaast is de Vantage M waterbestendig. 

Polshartslagmeter

Daarnaast beschikt de Polar Vantage M over een interne hartslagmeter, waardoor het mogelijk is om de hartslag te tracken via de pols. De sensor van de polshartslagmeter is hierbij bevestigd aan de achterzijde van het horloge en drukt hierbij tegen de polshartslag aan. Het grote voordeel van deze nieuwe technologie is dat een borsthartslagband overbodig is geworden, aangezien de hartslag nu gemeten kan worden via de pols. Toch moeten we hierbij wel aangeven dat deze nieuwe hartslagtechnologie vrij nieuw is op de markt en soms onnauwkeurig is. Wil je graag betrouwbare en nauwkeurige metingen van je hartslag? Dan kan je de Polar Vantage M uitbreiden met een Polar H10 borstband. Deze borstband van Polar is gemakkelijk te verbinden via de bluetooth functie van het multisporthorloge. 

Training Load Pro

Een echte nieuwe mogelijkheid van de Polar Vantage serie is de bijkomstigheid van de functie ‘Training Load Pro’. Met deze nieuwe functie krijg jij als sporter een gedetailleerd overzicht van je trainingen en je trainingsbelasting. Hierdoor kan deze functie kwantificeren wat het ‘belastingniveau’ was van jouw training. Dit wordt ook wel de impact van je training genoemd. 

Een minder puntje van deze nieuwe functie is dat ‘Recovery load’, niet mogelijk is op de Polar Vantage M. Met Recovery Load krijg je inzichten in je herstelstatus. Deze geavanceerde functie van Polar is enkel te gebruiken bij de premium modellen van Polar. 

Verschil tussen de Polar Vantage V en de Vantage M

Dat de Vantage M genoeg functies heeft dat is wel bekend, maar toch beschikt de M-versie over minder functies dan de V versie van Polar. Het verschil is hierbij vooral zichtbaar in de analysemogelijkheden. Bij de Polar Vantage V heb jij hierbij nog de mogelijkheid om inzichten te krijgen in het hardloopvermogen (via de pols). Daarnaast beschikt de Polar Vantage V ook over Recovery Pro. Met Recovery Pro kan jij extra inzichten krijgen in je herstelstatus en herstelniveau. Naast deze functie heeft van Vantage M geen ingebouwde Barometer.

Het grootste verschil tussen de Vantage V en de M is dat de Vantage V is uitgerust met een touchscreen scherm. Hierdoor is het mogelijk om het horloge te bedienen door het scherm enkel aan te raken. De Vantage M heeft hierbij enkel een kleurendisplay en is te bedienen met de knoppen die zijn bevestigt aan de zijkant van het horloge.

Daarnaast beschikt de Polar Vantage M niet over de mogelijkheid over Strava Live Segments. Met Strava Live Segments kan je met het Strava community concurreren op een bepaald stukje route. Strava kan bijvoorbeeld van het segment ‘Vondelpark’ bijhouden wie deze route op binnen de Strava-community het snelste heeft afgelegd. Met Live Segments kan je hierbij live-updates ontvangen tijdens het fietsen of hardlopen, in hoeverre ej voor of achter loopt op het snelste schema van het desbetreffende segment.

Conclusie Polar Vantage M

Bij jij op zoek naar een specifiek hardloophorloge of multi-sporthorloge? Dan is de Polar Vantage M zeker een goede koop. Polar is een bekende speler op de markt van de sporthorloges en heeft met deze nieuwe Vantage M, een nieuwe modern topproduct op de markt gebracht voor een mooie prijs.

Waar kan je de Polar Vantage M kopen?

De Polar Vantage M kan je snel en gemakkelijk bestellen. Wanneer je het sporthorloge bij Coolblue of Bol.com bestelt, dan heb je het vaak de volgende werkdag al in huis!

Bron foto’s: polar.com

Eindconclusie Polar Vantage M

“Bij jij op zoek naar een specifiek hardloophorloge of multi-sporthorloge? Dan is de Polar Vantage M zeker een goede koop. Polar is een bekende speler op de markt van de sporthorloges en heeft met deze nieuwe Vantage M, een nieuwe modern topproduct op de markt gebracht voor een mooie prijs.”

NU Hardlopen

Voordelen

 • Kleurenscherm

 • Modern uiterlijk inclusief licht van gewicht

 • Polshartslagmeting

 • Lange accuduur

 • Zeer veel sportprofielen!

Nadelen

 • Geen Touchscreen scherm

Bekijk laagste prijs!
Score: 9 / 10

Was dit niet het perfecte horloge voor jou? Bekijk de andere reviews op onze website!