Polar is een sportmerk dat al jaren hoogwaardige sporthorloges op de markt brengt. In 2019 hebben ze een nieuw model op de markt gebracht, de vantage-serie. De Vantage-serie bestaat uit een M en een V model. In dit artikel beschrijven wij als hardlopers het meest uitgebreide model, namelijk de Polar Vantage V.

Polar Vantage V

Review Polar Vantage V

  • 46x46x13mm groot

  • 59g (met polsband)

  • Touchscreen, kleurenscherm en Gorilla Glass glazen lens.

  • Waterbestendig tot 50 meter

Laagste Prijs

Review Polar Vantage V

Polar Vantage V is het premium (multi)sporthorloge van Polar. De Vantage V is geschikt voor zowel hardlopen, fietsen en zwemmen. Dit geavanceerde sporthorloge is met name voor de fanatiek sporter, die graag op zoek is naar uitgebreide trainingsfuncties. Deze Polar Vantage V is de opvolger van de oude Polar V800, waar wij in eerdere review zeer enthousiast over waren.

De Polar Vantage V beschikt over 130 verschillende sportprofielen. Daarnaast heeft dit horloge de beschikken om je melding van je smartphone te ontvangen op het scherm. Hiervan kan je bijvoorbeeld meldingen krijgen, zoals: inkomende oproepen, sms-berichten en email.

Hartslag meten met de Polar Vantage V

Naast dat de Polar Vantage veel trainingsfuncties bevat, ziet de Vantage V er ook modern uit. De Vantage V is beschikt over een comfortabele silicone polsband. De achterkant van de Vantage V heeft een optische hartslagmeter, ook wel polshartslagmeting. Indien u de polshartslagmeting niet voldoende vindt, dan kunt u ook nog een borstband van Polar erbij aanschaffen. Deze borstband is niet inbegrepen bij de aanschaf van de Vantage V

De runningindex-score op de Polar Vantage V

Polar maakt in tegenstelling tot Garmin geen gebruik van een VO2Max functie, maar een runningindex-score. In princiepe werkt deze functie precies hetzelfde als de VO2max functie, ze geven je namelijk een schatting van je hardloopprestaties.

Het gebruik van Polar Flow

Indien je een training hebt afgerond met de Polar Vantage V, dan kun je deze uploaden naar Polar Flow. Met Polar Flow kun jij je training inzien en analyseren, daarnaast kun je via Polar Flow kun je trainingen delen naar andere sportcommunity’s, zoals Stava en Trainingspeaks.

De Polar Vantage is vergelijkbaar met de Garmin Forerunner 945. Welke van de twee beter multisporthorloges is, dat is afhankelijk per persoon. Beide modellen zijn zeer geavanceerd en hebben genoeg functies voor elke serieuze sporters. Daarnaast beschikken beide modellen over een zeer goede GPS functie. Het is echt een persoonlijk, welk systeem jij lekker vindt functioneren.

De prijs van de Polar Vantage V

De adviesprijs van de Polar Vantage V is volgens de website van Polar: €599,-. Uiteraard is dat een zeer stevige prijs voor een multisporthorloge, maar dan heb je wel één van de beste sporthorloges op de markt.

Heb jij een vraag over de deze Polar Vantage V? Of heb jij deze Vantage V in bezit, laat het dan ons weten door te reageren onder dit bericht, zodat andere hardlopers ook worden geïnformeerd.

Lees ook: Polar Ignite review

Eindconclusie Polar Vantage V

“Wel wint de Polar Vantage V volgens ons op basis van de looks. Het moderne design van het horloge, ziet er namelijk schitterend uit. Op basis van aantal en geavanceerde functionaliteit wint de Garmin Forerunner 945 het van deze Vantage V.”

NU Hardlopen

Voordelen

  • 46x46x13mm groot

  • 59g (met polsband)

  • Touchscreen, kleurenscherm en Gorilla Glass glazen lens.

  • Waterbestendig tot 50 meter

Nadelen

Bekijk laagste prijs!
Score: 9.5/10

Was dit niet het perfecte horloge voor jou? Bekijk de andere reviews op onze website!