Zwift is voornamelijk bekend van zijn virtual fietsexperience. Zo kan je bij Zwift online tegen elkaar fietsen, indien je beschikt over een hometrainer die dit ondersteund. Maar Zwift is ook actief in de hardloopwereld, zo heeft het merk ook zijn eigen RunPod. De Zwift RunPod is gemakkelijk te bevestigen aan de bovenkant van de hardloopschoen. De sensor zal de beweging doorgeven en dit doorgeven aan het virtual systeem.

De Zwift Runpod is gemakkelijk te bevestigen aan de bovenkant van de veter van de hardloopschoen. Je kunt de Runpod verbinden met het Zwift platform. Op Zwift.com heb je hier toegang (tegen betaling) tot verschillende routes die je kunt hardlopen of op de loopband. De Zwift Runpod is hiermee een stuk goedkoper dan de hardloopvermogensmeter van Stryd, die eerder op de markt is gebracht.

Design van de Zwift Runpod

Het design van de Zwift Runpod is klein, maar fijn! Het product is gemakkelijk te bevestigen aan de bovenkant van de hardloopschoen. Ook de belangrijkste factor van de Runpod is wel lekker, hij is namelijk erg licht: 13 gram! Hierdoor heb je nauwelijks door dat je de sensor boven op de schoen meedraagt tijdens het hardlopen.

Conclusie Zwift Runpod

Loop je veel op een loopband? Dan is de Zwift Runpod zeker wat voor jou! Het geeft net die andere feature om je training leuker te maken op de loopband. We vinden alleen wel dat fietsvariant van Zwift nog net iets leuker is om te doen. Dit komt voornamelijk omdat de fietstrainer beter geschikt is om tegen elkaar te concurreren dan op een loopband.

Lees ook: Review New Balance 890 V6