Tegenwoordig heb je ze in verschillende soorten, kleuren en natuurlijk ook maten: Hardloopschoenen. Wij van NU Hardlopen hebben ervaring met diverse soorten hardloopschoenen en geven in dit artikel aan waar je op moet letten bij het kopen van deze schoenen.

Duurloopschoenen

Deze schoenen worden het meest verkocht van alle soorten hardloopschoenen. Duurloopschoenen heb je in verschillende soorten, maten en kleuren. Bijna ieder sportmerk verkoopt wel duurloopschoenen.

Lees ook: Review – New Balance 890V6

Wedstrijdschoenen 

Wedstrijdschoenen zijn een stuk lichter dan de neutrale duurloopschoen. Deze schoenen zijn geschikt om wedstrijden mee te lopen. Vaak zijn deze schoenen een stuk lichter en directer dan de andere hardloopschoenen.

Trailrunschoenen

Trailrunschoenen zijn schoenen met een bepaalde structuur onder de schoen die veel grip bevat. Deze schoen leent zich voor bospaden, strand, zand, heuvels en andere off-road hardlooproutes. Trailrunschoenen zijn vaak qua gewicht tussen een duurloopschoen en een wedstrijdschoen in.

Spikes

Spikes zijn speciale schoenenen die kunnen worden gebruikt voor de baanatletiek. Deze spikes bevatten ijzeren punten onder de schoenen en zijn zeer licht van gewicht. Vaak wegen deze spikes slechts 100 gram. Daarom worden deze schoenen vaak alleen gedragen tijdens specifieke training (snelheid) of wedstrijden. Duurtrainingen worden niet gedaan om spikes omdat dit vaak te belastend en te blessuregevoelig is.