Naast dat Strava beschikbaar is voor het hardloophorloge, is de app ook goed te gebruiken via je mobiel. Wij geven in dit artikel jouw de handvatten hoe je Strava het beste kan gebruiken op je telefoon.

Wil jij Strava op je mobiel gebruiken, volg dan de volgende stappen:

 1. Download eerste de Strava-app in de store (App Store of Google Play Store)
 2. Indien de app gedownload en geopend is, dan kan jij een account aanmaken of inloggen
 3. Nadat je bent ingelogd krijg je je dashboard te zien. In dit dashboard heb je ook de mogelijkheid om je training op te nemen. Deze functie is gecentreerd onder in het scherm.
 4. Als je naar dit menu gaat, dan kan jij je training: Opnemen.
 5. Deze knop bevindt zich centraal aan de onderkant van de app
 6. Hierna krijg je een kort keuze menu, waaruit jij je sport kan kiezen. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen tussen wielrennen en hardlopen
 7. Na afloop van je training druk je op dezelfde knop om de meting te stoppen 

Als je per ongeluk een fout hebt gemaakt door het aanklikken van de verkeerde sport, dan is dit later nog te wijzigen. Dit kan je doen door:

 1. Naar je gestopte activiteit te gaan
 2. Hier rechtsboven te klikken op de drie bolletjes
 3. Klik vervolgens op bewerken
 4. Hier kan jij je sport wijzigen en eventueel foto’s toevoegen van je activiteit. Ideaal als je per ongeluk gefietst hebt, maar Strava de activiteit herkent als hardlopen.

Een nadeel van het gebruik van Strava op je mobiel tijdens je activiteit, is dat je batterij snel leeg raakt. Probeer daarom bij een fietsactiviteit of lange hardlooptraining altijd met een volle batterij op pad te gaan. Maar voor de zekerheid is het altijd beter om een powerbank mee te nemen.