Ieder Strava gebruiker kent het wel: Strava Segments. Met deze functie kan je met gebruikers concurreren op een specifiek stuk, route of wedstrijd. Wil je graag zelf je eigen Strava segment aanmaken? Dat kan als volgt:

 

Let op: een Strava segment aanmaken kan alleen via de desktop of laptop

Hoe maak ik een Strava Segment aan?

1. Open Strava en ga naar een trainingsactiviteit, waarvan jij een Strava Segment wilt maken.

2. Als jij je eigen activiteit ziet op je laptop of desktop, dan zie je ook aan de linkerzijde dit menu:

 

Hoe maak ik een Strava Segment aan

3. Aan de onderzijde, zie je naast de afbeelding van de pen, een menu met drie bolletje. Hier moet je zijn voor het aanmaken van een Strava Segment.

4. Klik in dit menu de bovenste keuze aan ‘Segment creëren

 

Strava Segment maken
Strava Segment maken

5. Nu ben je in het menu waar jij Strava segmenten kan maken! Tip: gebruik de tool waardoor je beginpunt en eindpunt nauwkeurig mee kan vastleggen.

 

Strava Segment bepalen

6. Indien jij je Strava segment hebt geselecteerd ga je naar ‘Volgende’, deze knop vind je aan de linkerkant van je beeldscherm.

7. Geef vervolgens een naam op voor jouw persoonlijk aangemaakte Strava Segment.

8. Als jij je naam van je Strava Segment hebt ingevuld dan is jouw Strava Segment aangemaakt! Het kan een paar minuten duren voordat het online komt te staan.

Let op: Indien er een segment is gecreëerd dan kan iedere gebruiker die een activiteit op datzelfde segment registreert een logboek bekijken van zijn of haar eerder eerder pogingen. En natuurlijk kan er nu geconcurreerd worden op dit specifieke stuk!

Indien je graag voor je eigen privacy een segment wilt aanmaken voor jezelf, dan is er ook een mogelijkheid om een privé segment aan te maken. In Stap 7 kan je dit aangeven. Deze segmenten zijn onzichtbaar voor andere gebruikers en alleen persoonlijke tijden worden hier geregistreerd. Segmenten worden automatisch openbaar gesteld voor alle Strava gebruikers.

Als je Strava wilt gaan verwijderen, moet je er wel rekening mee houden dat je aangemaakte segmenten blijven bestaan .

Wil je meer informatie over Strava? Lees dan hier verder over hoe Strava werkt.