Een paar jaar geleden noemde Strava dit nog ‘Premium’. Nu heet de functie anders, namelijk Strava Summit. Wij geven in dit artikel jou de belangrijkste informatie over deze betaalde versie van Strava.

Strava beschikt natuurlijk ook over een verdienmodel, want de app wil toch op één manier geld verdienen. Strava Summit is de betaalde variant van Strava. Bij deze betaalde variant krijg je meer functies, mogelijkheden en analyses in je training en/of wedstrijden. Strava Summit bestaat uit drie varianten.

  • Trainingspakket: Hier krijg je meer tools en inzichten om slimmer te trainen en te racen. Als je bijvoorbeeld een wedstrijd hebt gelopen krijg je bij dit pakket een wedstrijdanalyse.
  • Veiligheidspakket: Hier krijg je extra functies zoals: Strava Beacon. Met Strava Beacon hebben je vrienden of familie inzicht waar je bent tijdens je training, door middel van een live locatie. Daarnaast krijg je bij deze functie ook je persoonlijk heatmap te zien. De heatmap functie is niet beschikbaar bij het trainingspakket en analysepakket van Strava.
  • Analysepakket: Krijg je meer inzichten in je training en herstel vermogen. Bij deze variant krijg je bijvoorbeeld te zien hoelang je moet herstellen van een training. Het analysepakket splitst je trainingsgegevens van je hartslag-, tempo- en prestatieanalyse nog beter uit elkaar. Dit pakket is ideaal om je conditie te verbeteren over een (langere) periode.

Ook beschikt het analysepakket van Strava over live segmenten. Dit is een leuke feature, maar voor hardlopers werkt het in theorie vaak niet goed. Voor racefietsers werkt het toch net wat beter. Dit omdat fietscomputers net wat handiger zijn af te lezen tijdens een training dan een hardloophorloge.

Lees ook: Strava Fitbit

De kosten per Strava premium pakket zijn €5,- per maand. 

Conclusie: Kijk goed naar wat je echt nodig hebt. De gratis versie van Strava is al uitgebreid genoeg en bevat al veel leuke mogelijkheden. Als je toch iets meer wilt, dan is het voor €5,- in de maand, leuk om te proberen.