Je bent er over uit, Strava is je niet goed bevallen en je wilt je graag afmelden van het platform en je wilt de app verwijderen. 

Hoe verwijder je een Strava account?

  1. Open je Strava account.
  2. Ga met je muis naar je profielfoto.
  3. Er komt nu een menu tevoorschijn. Kies nu voor instellingen
  4. Kies vervolgens uit het linkermenu voor ‘mijn account’
  5. Scroll in dit menu naar beneden. Je ziet onderaan de mogelijkheid ‘download of verwijder je account’
  6. Deactiveer je account.
  7. Voilà (het kan trouwens even duren voordat je account volledig is verwijderd van Strava).

Let op: Je kunt alleen Strava verwijderen via de desktop variant. Je kunt dus niet afmelden via de mobiele app, je dient in te loggen via je laptop of desktop.

Let ook op: Aangemaakte Strava segmenten kunnen blijven bestaan. Zelfs als je account ge-deactiveert.

Lees ook: Is Strava gratis?

Eerder gaven wij aan: waarom jij Strava moet gebruiken! Maar wij snappen ook dat er enkele nadelen aan het platform zitten verbonden waarom jij Strava wilt verwijderen:

  • De app van Strava slurpt energie van je mobiel. Je bent vergeten om je mobiel op te laden voor je training, dan kan de app zich vanzelf gaan afsluiten. Dit is natuurlijk zeer frustrerend. Als je geen zin hebt om telkens voor iedere training je telefoon te gaan opladen, dan is Strava misschien niet helemaal jouw ding.
  • Strava kan ook zeer demotiverend werken als je een blessure hebt. Je ziet bijvoorbeeld je vrienden flink training en jij kan niet je activiteit beoefenen.

Note: als oplossing voor een slurpende batterij van je telefoon is het misschien handig om een Strava hardloophorloge of activitytracker aan te schaffen die langer mee gaat. Voor een fietsrit kan het ook handig zijn om een powerbank mee te nemen

Wil je wel steeds de app blijven gebruiken, maar wil je niet dat je activiteiten zichtbaar worden voor alle Strava gebruikers. Lees dan hier: hoe jij je Strava privacy optimaal kan instellen! Wil je Strava echt niet meer gebruiken, dan kan je gewoon de eerder genoemde stappen volgen om je Strava account te verwijderen.