Je hebt er misschien nog niet vaak gehoord van Suunto, en dat is niet gek, want het merk heeft nog niet de naamsbekendheid van merken als Garmin of Polar. Toch maakt het Finsse hardloopmerk grote stappen op de hardloopmarkt. De Suunto Spartan hardloophorloges worden namelijk steeds beter en de functionaliteiten worden steeds geavanceerder. In deze blog willen we jou informeren over het merk Suunto.

Suunto is een hightechbedrijf dat deel uitmaakt van de organisatie AMER Groep, of wel Amer sports. Dit is een beursgenoteerde onderneming, waaronder andere grote sportmerken van zoals: Salomon, Wilson, Precor, Atomic, Mavic en Arc’Teryx. Suunto is van origine maker van kompassen, maar heeft sinds de jaren 60 met het fabriceren van elektronische duikinstrumenten een rijke historie in de duiksport opgebouwd. Later veroverde het merk in no time de outdoorwereld met de komst van het outdoor horloge ‘Vector’. Sindsdien is het assortiment van Suunto met steeds meer vernuftige horloges uitgebreid.

Lees ook: Strava vs Runkeeper

De horloges van het merk Suunto worden momenteel uitvoerig gebruikt door zogenaamde Suunto-ambassadeurs (gesponsorde atleten). Suunto speelt dus ook een belangrijke rol in de topsport markt, maar ook in de outdoor, loopsport, watersport en duiksport wereld. Op dit moment is Suunto de absolute wereldwijde marktleider in de duiksport, outdoor, watersport, en speelt een prominente rol in de trainings- en fitnessmarkt.

Hardlopen met een Suunto horloge

Op het gebied van hardlopen heeft Suunto diverse modellen. De modellen van Suunto die geschikt zijn voor hardlopers zijn de ‘Suunto Spartan’ en de ‘Suunto Ambit’. De Suunto Spartan is een premium multi sport gps-horloge voor atleten en avonturiers, voorzien van touch-screen en alle functionaliteiten die multi-sporters zoeken. De Suunto Ambit is een outdoor- en trainingshorloge, met gps-navigatie, hartslagmeting, 3D-kompas, hoogtemeter en tal van andere functies is het een horloge voor ambitieuze buitensporters.

Suunto hardloophorloges zijn volgens ons daarom meer geschikt voor de echte trailrunners en crosslopers.

Lees ook: Garmin vs Polar