Op het internet zijn er diverse soorten tools om jou trainings logboek mee te synchroniseren. De meest bekende app is misschien Strava, maar je hebt ook Runkeeper. Een ander alternatief is Trainingspeaks. In deze blog leggen we uit wat trainingspeaks is en hoe jij dit platform kan gaan gebruiken.

Trainingspeaks in het algemeen

Trainingspeaks is een online platform, waarbij jij je trainingen kan opslaan. Het platform leent zich voor de serieuze sporter en coach. Het platform biedt een mobiele, web en desktop-oplossing voor het maken en plannen voor trainingsprogramma’s. Zo kan je coach met behulp van trainingspeaks makkelijk een trainingsweek voor jou inplannen.

Wat kun je TrainingsPeaks in een notendop?

– Je training automatisch synchroniseren met je sporthorloge (Polar en Garmin)

– Je trainingsmateriaal bijhouden. Je kunt inzien en bijhouden hoeveel je hardloopt op een specifieke schoen en fiets. Na afloop hoef je alleen aan te geven met welk materiaal je hebt getraind.

– Je coach kan gemakkelijk je activiteiten bijhouden, bekijken en wijzigen.

– TSS Score: Een feature van de TrainingsPeak is de TSS Score. Hierbij wordt het stressniveau gemeten, waardoor je een intensiteit score krijgt van je eigen training. Hierdoor krijg je in je dashboard te zien hoeveel energie een bepaalde training heeft gekost.

TrainingsPeaks is gratis en je kunt je ook gemakkelijk registeren. Wil je meer mogelijkheden, dan kun je je account upgraden naar een premium account. Hierdoor krijg je meer analyse mogelijkheden ter ondersteuningen van je sportieve doelen.

Wil je dus als hardloper, fietser of duursporter je sportieve doelen behalen of je trainingsniveau naar een hoger niveau tillen. Dan is het wellicht interessant om TrainingPeaks te proberen. Registeren is gratis!