Misschien vraag je het jezelf wel af: Zit er een verschil tussen hardloopschoenen voor dames en voor heren? Het antwoordt is kort: Ja!

De voeten tussen de mannen en vrouwen zijn over het algemeen anders, waardoor er wel degelijk een verschil zichtbaar is tussen deze twee soorten hardloopschoenen.

Bij de hardloopschoenen van dames is vaak het voorste gedeelte van de hardloopschoen breder. Dit heeft er mee te maken dat vrouwen (over het algemeen) bredere voorvoeten hebben dan mannen. Hierdoor is een verschil in pasvorm tussen de mannelijke en vrouwelijke hardloopschoenen. 

Tevens zijn de hardloopschoenen van vrouwen wat lichter dan die van de mannen. Vrouwen zijn over het algemeen lichter dan mannen, waardoor zij in de praktijk minder demping nodig hebben. Een hardloopschoen die beschikt over minder demping dan een andere hardloopschoen is hierdoor lichter waardoor je makkelijker kunt hardlopen.  

Ook is er eigenlijk altijd een verschil in de kleur van de hardloopschoenen bij dames en heren. Zo hebben vrouwelijke hardloopschoenen vaak een net wat vrouwelijker tintje. 

Heb jij nog een verschil aan te gezien tussen de dames- en heren hardloopschoenen? Laat het ons dan weten door te reageren onder dit artikel, zodat wij jouw mening mogelijk kunnen meenemen in het artikel en kunnen delen met andere hardlopers.