Swim run schoenen

Als fanatiek sporter zorg je natuurlijk voor de beste sportkleding om zo comfortabel en soepel mogelijk te kunnen sporten. Goed schoeisel is daarbij in veel gevallen zeker van belang. Als je tegenwoordig op zoek gaat naar toegewijde sportschoenen, dan kom je wellicht ook ‘swimrun’ schoenen. Wat zijn dat en waarvoor gebruik je ze?

Swimrun

Swimrun is een multisport die flink aan populariteit aan het winnen is in Nederland en in het buitenland. Deze sport bestaat uit verschillende zwem- en loopetappes met minimaal twee overgangen. De swimrun is in 2002 ontstaan in Zweden, toen vrienden elkaar daar uitdaagden tot een dergelijke sportieve activiteit. Daarna raakten steeds meer sportievelingen erdoor geïnspireerd, en dat leidde ertoe dat er wedstrijden kwamen. Vanaf 2011 kreeg de sport de officiële naam swimrun.

Swimrum schoenen

Tegenwoordig komen er steeds meer speciale swimrun artikelen op de markt, die de sport zo optimaal mogelijk moeten faciliteren. Dat betreft wetsuits die ook geschikt zijn om in hard te lopen, maar er is ook speciaal schoeisel ontwikkeld voor activiteiten als swimrun. De overeenkomst is dat ze allemaal een systeem hebben waarmee het water dat in de schoen loopt snel afgevoerd kan worden. Hiervoor worden gaatjes of gleufjes aangebracht in de schoon. Hoe dat systeem werkt, verschilt per product. Sommige swimrun schoenen hebben op plekken net boven de binnenzool gaatjes aan de binnenkant en dun gaas aan de buitenkant. Bij andere swimrun schoenen werkt het net iets anders en zitten er gleufjes onder de binnenzool waardoor het water naar buiten kan. Het water komt er dan uit bij de rubberen buitenzool.

Swim run schoenen andere sporten

Ook handig bij andere sporten

Naast swimrun zijn er natuurlijk ook wel andere sporten te bedenken waarbij swimrum schoenen goed van pas kunnen komen. We denken daarbij in eerste instantie aan de triathlon, waarbij ook moet zwemmen en hardlopen, en daarnaast ook nog fietsen. Om tijdens het hardlopen en fietsen niet met water in je schoenen te blijven zitten, is het erg prettig als het water dat er tijdens het zwemmen inloopt er zo gauw je het water uitgaat er ook weer uit loopt. Dat is ook handig bij een obstacle run of mud run, waarbij je ook door het water moet en moet hardlopen. Natuurlijk moet je er hier wel een beetje voor waken dat de gaatjes of gleufjes in de schoenen niet dicht komen te zitten door de modder.

Geïnspireerd om jezelf nog verder uit te dagen op sportief gebied door het hardlopen te combineren met zwemmen? Je kunt eenvoudig online swimrun schoenen kopen en eventueel ook een wetsuit om goed beslagen ten ijs te komen!