Hardlopen is een heerlijke sport om buiten te beoefen, natuurlijk ben je hierbij wel afhankelijk van één ding: het weer. Wij geven daarom in deze blog de basis informatie waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je hardloopkleding, zodat je lekker kan trainen!

Hardloopkleding in de zomer

In de zomer lopen de temperaturen vaak hoog op. Een ding dat je sowieso goed moet beschermen als je gaat hardlopen in de zomer, zijn je ogen. Je doet er dus verstandig aan om een cap of zonnebril te dragen tegen de zon. Ook het dragen van een korte hardloopbroek en ventilerende of ademende hardloopkleding is natuurlijk heerlijk om mee te trainen.

Hardloopkleding in de winter

Wil je lekker lopen in de winterperiode? Dan doe je er verstandig aan om een hardlooptight aan te schaffen. Dit is een strakke lange broek (hij is er ook in een korte variant) die jou beschermt tegen de kou in de winter. Het is namelijk van belang dat de bovenbeenspieren goed beschermt worden tegen de kou. Door het warm houden van deze spieren verklein jij de kans op een hardloopblessure.

Tevens is het handig om een thermoshirt onder je hardloopshirt te hebben voor extra bescherming tegen koude weersomstandigheden. Daarnaast is ook het dragen van een hardloopcol voor bescherming van de hals en nek verstandig.

Als het echt koud is kun je bijvoorbeeld nog kiezen om een muts of handschoenen te dragen bij je hardlooptraining.

Hardloopkleding in het donker

Als het uur wordt verzet is er een nadeel, het wordt sneller donker. Dit betekent dat je als hardloper moet gaan opvallen tijdens je training. Voor het hardlopen in het donker kan je daarom kiezen voor een product dat opvalt in het donker, iets reflecterend of een hardlooplamp. Hierdoor val je op in het verkeer en kunnen ongelukken voorkomen worden.  

Een perfect apparaat om te trainen in het donker is de kalanji runlight. Dit is een hardlooplicht dat ervoor zorgt dat je gezien wordt tijdens het hardlopen.

Hardloopkleding bij regen en wind

Als buitensporter heb je het weer in eigen hand, helaas. Daarom kun je tijdens je training ook te maken hebben met regen en wind. Een beetje regen houdt je als hardloper niet tegen en daarom ben je ook goed bewapend tegen deze omstandigheden. Kies daarom voor een goed hardloopjack, die bestemd is tegen wind en regen. Er zijn merken op de markt die winddicht en waterafstotende hardloopkleding verkopen.